Is jouw kerstboom peuterproof? 

Is jouw kerstboom peuterproof? 
 • in Peuter
 • 4
 • 1227
 • 15/12/2022

Staat jouw kerstboom al in de woonkamer te stralen? En zie je de nieuwsgierige blikken van je kind veelvuldig naar je grote trots afdwalen? Dan is het niet vreemd als je je ineens afvraagt of je kerstboom wel peuterproof is... 

Al die lichtjes en glitter... Dat vraagt om natuurlijk aangeraakt te worden. Zolang je kerstboom peuterproof is, is dat geen probleem. Maar hoe kun je daarvoor zorgen? 

Tips 

Veilige plek 

Staat de kerstboom stevig, niet wiebelig? Het gebeurt vaak genoeg dat je kleine een mooie bal wilt bewonderen en dan de hele kerstboom omvertrekt. Om het zekere voor het onzekere te nemen: 

 • Zorg voor een stevige standaard en verzwaar de standaard eventueel met bakstenen die je dan verdoezelt met een feestelijk kerstkleedje. 
 • Kijk of je de kerstboom aan iets kunt vastmaken. 
 • Zet de kerstboom op een plek waar je kleine niet makkelijk kunt komen, bijvoorbeeld op een hoge tafel. 
 • Niet echt mooi, maar je kunt een opvouwbaar veiligheidshekje om de kerstboom heen zetten.
 • In het allerergste geval: wist je dat er heel veel mensen de boom ondersteboven aan het plafond ophangen? Ook handig als je enthousiaste huisdieren hebt. 

Plastic fantastic 

Kerstballen van glas? Laat die maar achterwege of hang ze buiten handbereik in de boom op. Gebruik liever plastic kerstballen om te voorkomen dat ze stukvallen op de grond en je kleine scherven in zijn mond stopt. 

Snoep en andere etenswaren als kerstbal 

Als iets verleidelijk is om te pakken dan is het natuurlijk snoep of iets anders lekkers. Dus hang geen kerstballen in je boom die op snoep, koek, chocolade of iets anders verleidelijks lijken, ook niet op een hogere plek. Voor je het weet klimt je kind in de kerstboom om dat heerlijke 'snoepje’ te pakken te krijgen. 

Jingle bells! 

Wat je vooral wel in de kerstboom moet hangen: kerstklokjes die kunnen ringelen. Zit er iemand aan de boom, dan hoor je dat direct. Hét perfecte kerstboomalarm! 

Kerstbalhaakjes 

Gebruik geen ijzeren haakjes voor je kerstballen, maar rijg er liever een feestelijk lintje/touwtje doorheen om je ballen veilig op te hangen.

Heb jij nog tips om je kerstboom peuterproof te maken?

Lees ook:

Zo leuk om te zien: dit zijn jullie mooiste kerstfoto's
13x de eerste keer kerst met je kindje

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Jvb

  Juist wel die haakjes gebruiken. Die kun je om de takken vouwen/vast klemmen en om het haakje van de bal, dan valt ie er nooit uit. Met een lintje heeft een peuter ze er zo uit

 • Bosco

  Mijn peuter heeft geprobeerd om hem op te tillen en is er onder beland. Boom terug gezet, samen met peuter gekeken of de boom nog heel was. Hij heeft super geholpen de laatste dingetjes terug te hangen. Hij heeft samen met zijn broer een wedstrijdje gedaan wie er het hardst in kan rennen en hij heeft geprobeerd er in de klimmen. De peuter is kerstboom proef. Hij mag alleen de kerstballen likken, niet bijten alles is getest. nu mag hij er niet meer aanzitten voordat het echt mis gaat!

 • Sharon

  Hahah ik zie hem er al aan likken gaat goed hier :D thanks for the smile on my face Bosco :D

 • Nog-even!

  wat een heerlijke reactie!!🤩

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50