Is dit een oplossing om borstvoeding te stimuleren?

Is dit een oplossing om borstvoeding te stimuleren?

Het klinkt een beetje vreemd, maar toch blijkt dat het effect heeft om borstvoeding te stimuleren. Door regelmatig telefonisch contact te hebben met een andere moeder kun je het geven van borstvoeding blijven stimuleren.

Voor het Australische onderzoek werden 1.200 kersverse moeders bestudeerd. De ene helft van de moeders kreeg de reguliere hulp na de geboorte van hun kind, de andere helft kreeg naast de reguliere hulp ook regelmatig telefoontjes van moeders die zelf onlangs borstvoeding hadden gegeven.

Lees ook:
Wat als borstvoeding niet lukt? 8 tips

Langer borstvoeding geven

Na twee jaar werden de twee groepen met elkaar vergeleken als het ging het geven van borstvoeding. En wat bleek? De groep die regelmatig werd gebeld koos er vaker voor om langer borstvoeding te geven dan de groep die die telefoontjes niet kreeg. Maar liefst 75 procent van de ‘gebelde’ moeder gaf met zes maanden nog borstvoeding. In de groep die niet werd gebeld, lag dat percentage op 69 procent.

Luisterend oor en meer begrip

Onderzoeker en lactatiedeskundige Lisa Amir: “Als je met iemand praat die zelf minstens zes maanden borstvoeding heeft gegeven, die luistert en begrip voor je heeft, zorgt ervoor dat je minder snel opgeeft.”

Hoelang heb jij borstvoeding gegeven?

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Shrimp

  Ik heb de eerste 8 maanden gegeven en gestopt omdat ik met 170, 42 kg woog. De tweede 12 maanden, de derde 9 mnd en gestopt door allerlei issues met allergie en nu de vierde alweer 13 mnd en still going strong !

 • Mama-van-meisje

  Ik geloof het zo dat dat helpt. Als het even moeilijk gaat, je krijgt regeldagen of je kind slaapt niet door. Dan roepen mensen die kunstvoeding geven al snel dat er wat mis is met je melk en dat het door je borstvoeding komt. Ook hier zie je vaak adviezen als afkolven, stoppen, of je hebt te weinig voedingsstoffen voorbij komen. Ik denk ( onbewust) dat borstvoedende moeders aanzetten tot borstvoeden en kunstvoedende vrouwen aanzetten tot kunstvoeden.

 • Barbamammie79

  Precies

 • Barbamammie79

  Precies

 • Shrimp

  Dat denk ik ook ja.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50