Is dit een oplossing om borstvoeding te stimuleren?

Is dit een oplossing om borstvoeding te stimuleren?
  • in Moeder
  • 4
  • 1866
  • 07/03/2019

Het klinkt een beetje vreemd, maar toch blijkt dat het effect heeft om borstvoeding te stimuleren. Door regelmatig telefonisch contact te hebben met een andere moeder kun je het geven van borstvoeding blijven stimuleren.

Voor het Australische onderzoek werden 1.200 kersverse moeders bestudeerd. De ene helft van de moeders kreeg de reguliere hulp na de geboorte van hun kind, de andere helft kreeg naast de reguliere hulp ook regelmatig telefoontjes van moeders die zelf onlangs borstvoeding hadden gegeven.

Lees ook:
Wat als borstvoeding niet lukt? 8 tips

Langer borstvoeding geven

Na twee jaar werden de twee groepen met elkaar vergeleken als het ging het geven van borstvoeding. En wat bleek? De groep die regelmatig werd gebeld koos er vaker voor om langer borstvoeding te geven dan de groep die die telefoontjes niet kreeg. Maar liefst 75 procent van de ‘gebelde’ moeder gaf met zes maanden nog borstvoeding. In de groep die niet werd gebeld, lag dat percentage op 69 procent.

Luisterend oor en meer begrip

Onderzoeker en lactatiedeskundige Lisa Amir: “Als je met iemand praat die zelf minstens zes maanden borstvoeding heeft gegeven, die luistert en begrip voor je heeft, zorgt ervoor dat je minder snel opgeeft.”

Hoelang heb jij borstvoeding gegeven?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50