Interview: Jody Bernal over enge echo's, slapeloze nachten en papa worden

Interview: Jody Bernal over enge echo

Jody Bernal wordt binnenkort voor het eerst vader van een dochter! De hoogste tijd dus om hem na zijn Daddy Cool-vlogs eens aan de tand te voelen. Is hij er klaar voor? En wat voor papa denkt hij te worden? "Ik ga heel beschermend over m'n dochter zijn want ik weet hoe ik zelf vroeger ben geweest."

Melissa, Jodys vrouw, is op het moment van schrijven 38 weken zwanger, wat betekent dat als alles volgens plan verloopt Jody over ongeveer twee weken met spoed richting het ziekenhuis gaat rijden. Hoe heeft hij de afgelopen maanden ervaren? “Eigenlijk heel relaxed. Melissa was ook vrij relaxed. Het is wel zo dat ze alles opgeruimd wilde hebben; nesteldrang. Dat wil ze altijd wel, maar nu was ze er extra mee bezig. Ik begrijp het ook wel. De grootste verandering vond ik nog dat we ons eten aan moesten passen. Wij houden namelijk wel van een lekker biefstukje met een glaasje wijn. Nu gaan we minder snel uit eten, maar vervangen we dat door vaker lunchen samen. En Melissa is veel moe, ’s avonds onderneemt ze weinig. Maar het is niet saai want we zijn continu met haar zwangerschap bezig. We praten er veel over en we weten waarvoor we het doen.”

Enge echo’s
Heeft Jody ook momenten van onzekerheid gehad tijdens de zwangerschap? “De echo’s vind ik altijd wel heel spannend. Dan ligt ze daar op die bank, gaat de gel erop en wordt er gekeken. Vervolgens duurt het even totdat de verloskundige wat zegt. Ondertussen voel ik de spanning opkomen: shit, ik hoop niet dat er iets mis is! Ik werd daar onzeker van elke keer. Melissa had dat niet, die had er veel vertrouwen in.”

Jody is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor om papa te worden. “Ik heb er heel veel zin in. Op sommige momenten zie ik het gewoon al voor me en dan voel ik het: kom maar. Tuurlijk zijn er ook momenten dat ik denk: nee, laten we nog maar effe wachten. Of: ben ik wel een goede ouder? Komt het allemaal wel goed? Het is wisselvallig maar het gevoel van ‘kom maar door, we zijn er klaar voor’, overheerst.” Is Jody het type van op de gang wachten, de boel filmen of met washandjes deppen tijdens de bevalling? “Ik denk dat ik me moet gedragen zoals Melissa het wil. Ik ben in dienst van haar. Zo zie ik het. We moeten samenwerken. Ik denk niet dat ze het zou waarderen als ik op de gang ga wachten haha! Ik zou het ook wel gewoon willen zien en erbij willen zijn.”

Seks, drugs & rock ‘n roll
In het verleden heeft de Que Si, Que No-zanger nogal een seks, drugs & rock ’n roll-leven geleid doordat hij vanuit het niets een superster werd. In interviews gaf hij aan regelmatig drugs te hebben gebruikt en veel one night stands te hebben gehad. In hoeverre is hij veranderd? “Ik ben op alle vlakken heel erg veranderd. Ik heb veel meer rust gekregen in m’n donder waardoor ik niet constant op stap hoef te gaan. Ik geniet van de dag, dat had ik vroeger niet. Ik kon ik niet genieten van de momenten. Ik kon alleen genieten van het clubleven, seks, drugs en rock ’n roll. Ik kon ook alleen maar daarover praten. Dat was heel oppervlakkig, waardoor ik best wel geïsoleerd raakte. Het succes overkwam me toen ik jong was, waardoor ik dat niet kon handelen en plaatsen voor mezelf.”

Papa Jody
“Wat voor soort papa ik ga zijn? Dat vind ik zo moeilijk. Als het een jongetje was geweest dan had ik het geweten: een vader die vooral veel sport met zijn zoon zodat hij zijn energie kwijt kan”, legt Jody uit. “Maar bij een meisje vind ik dat heel moeilijk. Ik ben wel heel beschermend want ik weet hoe ik zelf vroeger ben geweest haha! Ik zal wel heel open zijn, ze moet over alles met me kunnen praten. Ik vind het belangrijk dat ik naar haar luister. Ze moet het vertrouwen hebben om alles tegen me te durven en te kunnen zeggen. En ik denk dat wij onze kinderen waarschuwen voor internet. Mijn ouders zeiden: ‘Je mag niet met een vreemde man meelopen.’ Nu zal ik dat ook doen, maar wij gaan ook waarschuwen voor internet. Ik vind het wereld wijde web een grote uitdaging in de opvoeding.”

Naar uitkijken en tegenop kijken
“Ik kijk er toch wel het meeste naar uit om met die kinderwagen te wandelen door het park met mooi weer, dat lijkt me te gek. Maar waar ik ook naar uitkijk is om met z’n tweeën ’s ochtends wakker te worden op zondagochtend en om die kleine dan even tussen ons in te leggen. Maar m’n nachtrust, oei…. Daar hoor ik natuurlijk ook horrorverhalen over. Daar kijk ik het meeste tegenop.”

Over nachtrust gesproken: Jody werkt als dj en producer en draait dus ook ’s nachts in de clubs. Hij weet nog niet echt hoe hij dit wil gaan combineren. “Werk is het belangrijkste; alles moet wijken voor werk. Er moet gewoon brood op de plank, dus dat zijn wel dingen die moeten doorgaan. Dat wordt dus voor mij bikkelen door geen alcohol meer te drinken. Dat is de boosdoener. Als ik ‘s avonds een paar drankjes heb gedronken, ben ik de volgende ochtend niks meer waard. Ik werk ook onregelmatige tijden en ik zit meestal overdag in m’n studio. Ik moet dus wel zorgen dat er werk gedaan wordt en niet continu denken: ik ben wel bij de kleine. Want dan kom je ook niet verder.”

Toekomst dochter
“Ik wil graag dat mijn dochter later gaat studeren, want school vind ik heel belangrijk”, antwoordt de dj als ik vraag naar de toekomst van zijn dochter. “Ik vind het ook belangrijk dat ze keuzes kan maken en passies heeft in haar leven. Sport of iets dergelijks. Ik heb mijn studie niet af kunnen maken, daar moest ik mee stoppen omdat ik het niet meer kon combineren met m’n muziek. Melissa heeft ook geen opleiding met een hoge baanzekerheid genoten; ze heeft de dansacademie gedaan. Ze heeft van haar hobby haar werk kunnen maken. Dat is het mooiste wat er is, maar wij zien wel in dat wij veel geluk hebben gehad. We willen liever niet dat ze zo’n soort opleiding zal gaat doen, maar een echte studie. Wij hebben geluk gehad, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Bekijk alle Daddy Cool-vlogs van Jody & Melissa HIER.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50