IKEA roept onveilige traphekjes terug

IKEA roept onveilige traphekjes terug

Woonwarenhuis IKEA heeft per direct de productie van drie soorten traphekjes stopgezet nadat deze onveilig bleken te zijn. Het Zweedse bedrijf ontving meldingen over kinderen die van de trap zijn gevallen nadat de hekjes plotseling opengingen.

IKEA verkoopt de drie traphekjes die onveilig blijken al jaren. De kinderhekjes zijn voor de verkoop uitvoerig getest, maar onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de het sluitingsmechanisme van de producten niet safe is, zo bericht IKEA zelf. Het gaat om de hekjes Patrull, Patrull Klämma en Patrull Fast. Onder de laatste naam valt een variant die al sinds 1998 werd verkocht. Het onbetrouwbare sluitingsmechanisme leidde in sommige situaties niet alleen tot een val van de trap, maar ook lichamelijk letsel door de val.


Bron: IKEA
Teruggeroepen
De blauw-gele meubelgigant heeft de productie van de hekjes meteen stopgezet en roept consumenten op de traphekjes niet meer te gebruiken en terug te brengen. Breng je een hekje retour, dan krijg je je geld terug. Je hoeft hiervoor niet de kassabon te laten zien. Voor meer informatie kun je terecht op de hiervoor aangemaakte webpagina van IKEA of het volgende nummer bellen: 0800-453 2649.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50