Ik haat de tekenfilm 'Peppa Pig' en dit is waarom

Ik haat de tekenfilm
  • in Kinderen
  • 10
  • 52600
  • 28/04/2017

Van alle kinderprogramma’s op tv die ik de laatste tijd op repeat geforceerd heb moeten meekijken of luisteren is Peppa Pig absoluut het meest vervelend!

Lees ook:
Kind met iPad. Het afvoerputje van YouTube.

Er zijn een miljoen dingen EN MEER die ik liever zou doen dan een middagje Peppa Pig aanhoren. Zo heb ik al meerdere malen geprobeerd mijn dochtertje de films Frozen en Belle en het Beest op te dringen want YAY die staan op Netflix, maar nee hoor, mevrouw wil “varkentje kijken!!”. Als je kinderen hebt in dezelfde leeftijdscategorie als mijn dochtertje, zul je vast en zeker tegen een feest van herkenning aanlopen in de volgende punten.

HERRIE! Alle geluidseffecten waar iedereen ooit een hekel aan heeft gehad, hebben ze in elke aflevering van Peppa Pig weten te proppen. Er zit ZOVEEL herrie in elke aflevering! Ik realiseer echt wel dat ik nu als mijn moeder of zelfs iemands oma begin te klinken maar het spijt me niet! Als ik nog één iemand hoor knorren of hysterisch huilen en gillen om een DINOSAUS word ik GEK!

De lichaamsbeeld-ellende! Het enige dat ik kan denken over dit onderwerp is ARME papa pig. Waarom laten we onze kinderen in godsnaam naar een programma kijken waarin een man (varken) constant kritiek krijgt over zijn buik die te dik zou zijn en omdat hij dol is op koekjes en taart. Wie is er NIET dol op koekjes en taart?? Laat die man met rust! Onze kinderen hebben nog een leven lang voor zich waarin ze zich druk kunnen maken over hun zelfbeeld (liever niet!) en over hoe de maatschappij wil dat ze eruit zien. Is het echt te veel gevraagd om tekenfilms te maken zonder oordelen?

Peppa’s mond staat NOOIT stil. Peppa praat de hele dag over van alles maar nog het meest over alles dat ze haat. Wat dan weer gebruikt gaat worden door je kind(eren) die op hun beurt ook alles gaan haten dat ze tegenkomen. Want Peppa doet het dus dan is het ok...Ook als ze wel enthousiast is over iets, praat Peppa erover. Met haar schelle stem knort ze de hele dag over naja ALLES! Geloof dat ik haar nu ook hoor praten...en de tv staat uit. Dat stomme varken praat nog door mijn dromen heen middenin de nacht!

De verteller wordt betaald om precies helemaal niets toe te voegen aan de hele tekenfilm. Ondanks dat Peppa dus nooit stopt met praten, heeft deze ellendige tekenfilm dus ook nog een verteller. Deze verteller is er om het verhaal te duiden maar het enige wat hij doet is HERHALEN wat Peppa zojuist heeft gezegd. Sorry meneer maar ik denk echt dat u kinderen onderschat, ZO vaak hoeven ze dingen nou ook weer niet te horen om te begrijpen wat er in Peppa’s wilde leven allemaal gebeurt.

Peppa Pig is gewoon niet zo’n leuke type. Naast het continu beledigen van haar vader, het commanderen van haar vrienden, het pesten van haar kleine broertje en het over het algemeen altijd beter denken te weten is Peppa gewoon echt geen leuk type. Niet het type rolmodel dat ik mijn kind zou toewensen in ieder geval. En dat is niet het enige, moet ze nu ECHT onze kinderen aanmoedigen om elk denkbaar moment te gaan liggen rollen in een modderpoel?? I know, het zijn kinderen, laat ze, maar KOM OP ZEG!

Oh en nog even een laatste dingetje...Ik kan niet naar Peppa Pig kijken zonder de hele tijd een roze FÖHN te zien die een beetje in de rondte kletst. ARGH!

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50