Ieuw! Zo vies zijn badspeeltjes!

Ieuw! Zo vies zijn badspeeltjes!

Heb je dat ook weleens: dat je knijpt in een badeendje en dat er allemaal donkere smurrie uitkomt. Ieuw! Badspeeltjes kunnen echt heel vies zijn!

Ze zien er zo leuk uit die badeendjes, maar ze kunnen een bron van bacteriën zijn net als vele andere rubberen badspeeltjes. Dit blijkt uit onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in N.P.J. Biofilms and Microbiomes.

Lees ook:
Schimmel ontdekt in favoriet babyspeelgoed

Bacteriën en schimmels

Volgens Amerikaanse en Zwitserse onderzoekers gaat het om alle badspeeltjes die van rubber zijn gemaakt en waarin je kunt knijpen. Er werden maar liefst 19 verschillende badspeeltjes getest waarbij heel veel bacteriën en schimmels werden gevonden. Zo bleek dat alle speeltje van binnen slijmerig zijn en met een donkere laag schimmel zijn bedekt. Ieuw!

Zo werd in alle geteste speeltjes de bacterie Pseudomonas gevonden, dat er onder andere voor kan zorgen dat antibiotica niet meer werkt. In maar liefst 94 procent van het badspeelgoed werd de Legionellbacterie gevonden, een bacterie dat onder andere oog-, oor- en buikklachten kan veroorzaken.

Hoe kun je viezigheid voorkomen?

Volgens de onderzoekers is er een manier om de bacteriën en schimmels te voorkomen en dat is het materiaal van het badspeelgoed wat compacter moet worden en dat er ook geen water in moet komen.

“De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je kind niet wordt blootgesteld aan de bacteriën en schimmels van een badspeeltje, is het gaatje dicht maken. Maar ja, dan is er natuurlijk geen lol meer aan.”

Er is natuurlijk ook een andere manier: ervoor zorgen dat je kind het speeltje niet in zijn mond doet of hem alleen met plastic speelgoed laten spelen waar geen gaatje in zit en dat je goed kunt schoonmaken.

Kijk maar eens hoe vies een badeendje van binnen kan zijn:

Bron: Thebump.com en NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50