Identieke tweelingzussen trouwen met identieke tweelingbroers en hun kinderen zijn eigenlijk zusjes

Identieke tweelingzussen trouwen met identieke tweelingbroers en hun kinderen zijn eigenlijk zusjes

Het is een zeer zeldzame situatie: de identieke tweelingzusjes Venessa en Kerissa zijn getrouwd met de identieke tweelingbroers Lucas en Jacob. En omdat bij een identieke tweeling het DNA vrijwel gelijk is, zijn de dochters van deze stellen eigenlijk zusjes van elkaar...

Gekoppeld met een tweeling

Tweelingzusjes Venessa en Kerissa waren absoluut niet van plan om met een andere tweeling te trouwen, maar dat gebeurde dus wel. Een klant van Venessa, die personal trainer is, bracht haar in contact met Lucas. Volgens de klant was hij net zo sportief als Venessa en paste ze perfect bij hem. Haar nummer werd doorgegeven en al snel werden Venessa en haar zus Kerissa  uitgenodigd om naar het appartement van Lucas te komen waar hij samen met zijn broer Jacob woonde.

De tweelingen waren meteen van elkaar gecharmeerd. Venessa: “Lucas was een stuk langer én knapper dan op de foto's die ik op Facebook had gezien.”

Dochters zijn zussen

Lucas en Venessa trouwden in oktober 2022 en Kerissa en Jacob stapten in oktober 2023 in het huwelijksbootje. Ze wonen bij elkaar om de hoek in de staat Oregon en zijn inmiddels allebei ouders van een dochter. Venessa en Lucas hebben een meisje, Adrian, van vijf maanden, Kerissa en Jacob hebben een dochter, Sophie, van negentien maanden.

En wat zo uniek is: deze dochters zijn niet alleen nichten van elkaar. Ze zijn ook genetische zussen van elkaar. Ze zijn een kwartaire tweeling, of wel baby's die zowel neven of nichten van elkaar zijn, maar ook broers of zussen. Dit gebeurt als twee identieke zussen kinderen krijgen met twee identieke broers.

Hetzelfde DNA

Volgens Dr. John Pappas, directeur van het Hassenfeld Kinderziekenhuis in New York delen de meisjes hetzelfde DNA zoals broers en zussen dat doen en dat is zeer zeldzaam. Dr. Robert Green van het Brigham vrouwenziekenhuis in Boston: “Hoewel ze verschillende ouders hebben, zijn ze genetisch gezien volle zussen van elkaar.”

Tweede kind

Venessa en Kerissa hopen hun tweede kind ook op hetzelfde moment te krijgen. Kerissa: “We hebben het al met elkaar over gehad. Jacob en ik zijn bijna klaar voor een tweede. Het zou zo leuk zijn als we kinderen van dezelfde leeftijd zouden hebben en dat ze op dezelfde school zouden zitten.”

Lees ook:

Video: zo groeit een tweeling in jouw buik
60x de leukste namen voor je tweeling

Beeld: Instagram/Venessa Sealby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Iboi

    Ik ken 2 van deze situaties.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50