Hongarije wil meer kinderen, belastingvoordeel voor gezinnen

Hongarije wil meer kinderen, belastingvoordeel voor gezinnen

Hoe meer kinderen, hoe beter. Hongarije wil graag meer eigen Hongaarse kinderen en probeert het lage geboortecijfer op te krikken door vrouwen die meer dan vier kinderen gebaard hebben vrij te stellen van belasting.

Tekort aan kinderen

Volgens de premier is er in Europa een tekort aan kinderen: “Dat wordt elders opgelost door migratie. Maar wij willen geen nummers, wij willen Hongaarse kinderen. Het toelaten van immigranten betekent voor ons de overgave”, zo meldt de Telegraaf.

Leningen

De regering is al langer bezig met maatregelen om het jonge gezinnen naar hun zin te maken. Iedere moeder kan bijvoorbeeld een lening aanvragen van dertigduizend euro. Na de geboorte van het eerste kind mag de terugbetaling met drie jaar worden uitgesteld, na een tweede kind hoeft maar 60% binnen drie jaar te worden terugbetaald en komt er een derde, dan hoeft er niets te worden teruggestort.

Werkt het?

Ook zet de overheid zich in om meer crèches te openen. Er zouden al 21.000 nieuwe plekken voor het jonge kroost gecreëerd zijn. Grote vraag is of deze politiek werkt. Soortgelijke pogingen in Japan en China waren niet succesvol.

Wat vind jij van deze oplossing?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Ik vind het een afschuwelijke oplossing. Het maakt je land arm en op lange termijn overbevolkt. Ik snap heel goed dat veel Hongaren hiertegen protesteren.

 • Barbamammie79

  Best bizar. Zo komen er toch ook mensen in de schulden?? Stel je gaat die lening aan... 30 duizend. .. ik vind het nogal wat... En stel dan dat een 2de of volgende kind onverhoopt op zich laat wachten... een kind is niet te bestellen...dan zit je dus met een flinke schuld. Als de ouders slim zijn staat dat geld nog helemaal ergens op een rekening... pas na het derde kind zou ik het pas durven te besteden. Maar of iedereen zo wijs zal zijn?

  Zitten ze straks met een boel mensen met flinke schulden.

  Maar ja... ik persoonlijk had dit een erg leuke actie gevonden. Laat maar komen dat geld.

 • rlyblue

  Pas trouwen als je zwanger bent van je 3e kind? ;)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50