Zomer met de kids, herken je dit?

Zomer met de kids, herken je dit?

Voor veel mensen is de zomer het mooiste seizoen van het jaar. Als moeder van jonge kinderen betekend dat: overal zand in huis, zelfs in ons eigen bed. Kinderen die met beestjes binnenkomen die ik nog nooit had gezien, en eerlijk is eerlijk, ook liever niet had willen zien.

’s Morgens om 8 uur drie tegenstribbelende kinderen insmeren met zonnebrandcrème. Tijdens het naar buiten gaan ‘s ochtends er achter komen dat het toch kouder is dan dat ik dacht dat het zou zijn en ik me schuldig voel dat ik de kinderen een korte broek heb aangedaan. Of andersom, vanuit routine de kinderen een lange broek en lange mouwen aan doen, en dan halverwege de dag er achter komen dat ik blijkbaar niet had meegekregen dat het warm zou worden en er dus twee kinderen nu zwetend op school zitten. Kinderen die ’s avonds niet willen slapen omdat het nog niet donker is.

De vraag: ‘mama, mag ik een ijsje’ niet alleen klinkt als het echt mooi weer is, maar ook als we tegen de regen en wind in moeten fietsen met 17 ˚C. Datzelfde geldt overigens ook voor de vraag: ‘mama, mogen we in het zwembadje spelen?’.

Maar ook:

De vraag waarvan ik nog weet dat ik die ook aan mijn moeder stelde vroeger: ‘mama, mag ik MET ZONDER jas naar buiten?’. Kijken naar kinderen die zich heerlijk vermaken met het spelletje ‘planten water geven’, waarbij een spelregel is dat de schutting, hun fietsjes en de tuinstoelen ook planten zijn. Het in de ogen van onze kinderen feest is als we een kleed op het gras in de achtertuin neerleggen, omdat dat betekent dat we gaan picknicken. Zelf zie ik het meer als gewoon ons broodje eten op een kleedje op het gras. Maar ja, geef ze eens ongelijk, picknicken klinkt veel gezelliger.

Tijdens de vele wandelingen de kinderen helemaal blij zien worden van blaasbloemetjes. Kijken naar de kinderen die in hun zwembroekje heerlijk in het zwembadje aan het spelen zijn. Mijn zoons die allebei een stoere pet op hebben, en mijn dochtertje een schattig mutsje. Het nadenken over de vakantie, en de kinderen daarin meenemen waardoor ze het ene na het andere fantastische idee krijgen over wat ze willen doen. Aan het eind van de dag het zand, zweet en zonnebrandcrème van de lijfjes afspoelen onder de douche en ze dan schoongewassen en fris ruikend op de bank hebben zitten achter een filmpje.

Samen met de kinderen kijken of er al tomaatjes rijp zijn, en zo ja, ze met veel plezier oogsten en met smaak opeten.

Zomer, volop genieten van genietertjes!

Fijne zomer allemaal!  

Tags: Zomer, Geke

Geke is getrouwd en een vrolijke moeder van twee zoons (2012 en 2014) en een dochter (2018). Door haar beroep als medisch analist bekijkt ze haar rol als moeder ook door een analytische bril. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de alledaagse (on)geregeldheden die ze als moeder tegenkomt. Neem ook eens een kijkje op haar eigen site Nietvolgensboekje.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden