Hoera! Vanaf januari 2018 meer begeleiding in kinderopvang

Hoera! Vanaf januari 2018 meer begeleiding in kinderopvang

Goed nieuws voor alle ouders die hun kinderen in januari 2018 naar het kinderdagverblijf brengen: De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met het plan dat de financiering mogelijk maakt voor meer leidsters, een ander financieringssysteem voor ouders en hogere kwaliteitseisen. 

Hoe minder leidsters per baby, hoe meer tijd en aandacht er voor het kind is. Dat lijkt ons vrij logisch. In Nederland hebben we gelukkig al niet te klagen, momenteel hebben leidsters maximaal vier baby's onder hun hoede. In België zijn dit er zeven of acht (!!!). Vanaf januari 2018 wordt dit aantal in Nederland verlaagd naar één leidster per drie baby's. Geweldig!!

Hogere kwaliteitseisen

Dat betekent niet dat leidsters het rustiger aan kunnen doen. Ze zullen moeten voldoen aan hogere kwaliteitseisen. Zo krijgen ze een verplichte Nederlandse toets om te controleren of iedere leidster wel goed Nederlands spreekt. Bovendien zal er meer aandacht voor de ontwikkeling van het kind komen: alle kinderen krijgen een mentor die deze ontwikkeling in de gaten zal houden. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50