Hoe zit het met voortplanting in de ruimte?

Hoe zit het met voortplanting in de ruimte?

We lezen heel veel over het krijgen van kinderen hier op aarde, maar heb je er ooit weleens over nagedacht hoe en of dat lukt in de ruimte? Nee? NASA is heel nieuwsgierig naar antwoorden op vragen als ‘hoe beweegt menselijk sperma in de ruimte’ en ‘kunnen eicellen worden bevrucht in de ruimte?’ en daarom schiet het binnenkort spermacellen naar ruimtestation ISS.

Deze maand gaat de Amerikaanse ruimteorganisatie met missie Micro-11 onderzoeken hoe het is gesteld met voortplanting in de ruimte. Want wat is de invloed van microzwaartekracht of gewichtloosheid op een bevruchting? Tot nu toe is daar volgens de Belgische nieuwssite HLN.be weinig onderzoek naar gedaan.

Lees ook:
Jennifers man doneerde sperma aan haar beste vriendin

Bij eerder onderzoek met sperma van stieren en zee-egels kwam naar voren dat spermacellen sneller geactiveerd worden bij gewichtloosheid, maar dat de volgende stappen van een bevruchting veel trager gebeurden en soms zelfs helemaal uitbleven. Voor meer onderzoek wordt deze keer naast sperma van stieren ook menselijk sperma naar ruimtestation ISS geschoten.

NASA zegt op haar website: “We kennen de impact nog niet van langdurige ruimtevluchten op de voortplanting van de mens. Met het onderzoek willen we de mogelijkheden van voortplanting bij verminderde zwaartekracht aan de weet komen.”

We zijn benieuwd naar de resultaten!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • china-dad

    Ik ben ook benieuwd, maar ik vraag me wel iets af. Gaan er mensen emigreren naar een planeet buiten ons zonnestelsel dan? Blijkbaar. Wie dan? Dat moeten wel de rijken en machtigen zijn... die eigenlijk onze planeet zouden moeten redden.

  • Barbamammie79

    Ok

    Wat een geldverspilling

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50