Hoe vaak speel jij met je kind?

Hoe vaak speel jij met je kind?

Spelen met je kind: de een doet het vaak, de ander af en toe en weer een ander moet er niet aan denken. Hoe vaak speel jij met je kind?

Toen mijn kinderen nog heel klein waren, speelde ik heel vaak met ze, soms wel urenlang. Lag ik op de grond auto’s achter elkaar te plaatsen of Duplo-bouwsels te maken. Later werden het treinsporen aanleggen en Barbies tienduizend keer een nieuwe outfit geven. Maar op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee: bij mijn jongste iets eerder dan bij mijn oudste. Ik hield het nog vijf minuten vol, terwijl het aanvoelde als twee uur en dan verzon ik een smoes, want anders had ik het idee dat ik in slaap zou vallen. Zo ontspannend/slaapverwekkend werkte het blijkbaar.

Lees ook:
Hoe leer je je kind zelfstandig te spelen?

Schuldgevoel

En nog steeds vraagt mijn jongste of ik iets met haar wil doen. Meestal gaat het om knutselen of een spelletje doen. Dat wil ik nog wel doen, maar ik voel er weinig voor om nog met Playmobil of haar speelgoedpaarden te spelen. Ik heb er de puf niet meer voor en stel dan vaak voor dat ze even kijkt of er een vriendinnetje thuis is met wie ze dat kan doen.

Daar voel ik me soms wel schuldig over, maar goed ‘ik knutsel en doe spelletjes’, houd ik mezelf voor.

Campagne

Hoe leuk kinderen het vinden om met hun ouders te spelen, blijkt wel uit een aantal Belgisch campagnefilmpjes onder de noemer #Tijdvoorons. Want uit de videos komt duidelijk naar voren dat ouders dat niet vaak genoeg doen, terwijl de kinderen er juist zo’n behoefte aan hebben.

Oproep

Hoe vaak maak jij tijd vrij om met je kind te spelen? BabyBytes is benieuwd. Laat je reactie onder dit artikel of op onze Facebookpagina achter of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘Spelen’.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50