Hoe maak je tijd vrij voor je peuter als je een pasgeboren baby hebt?

Hoe maak je tijd vrij voor je peuter als je een pasgeboren baby hebt?

Bij de eerste had je alle tijd van de wereld om uren te knuffelen en lekker te verzorgen. Als er een tweede bij komt, moet je de aandacht opeens verdelen. Hoe doe je dat met een peuter en een baby?

Draag de baby

Dragen is de perfecte manier om te bonden met je pasgeboren baby en toch je handen vrij te hebben voor je peuter. Schaf daarom een leuke draagdoek of -zak aan om optimaal te genieten van beide kinderen.

Quality time tijdens het dutje

Ook al slaapt je baby maar 30 minuten achter elkaar door, dat zijn toch weer 30 minuten waarin je je volledig kan focussen op je peuter. Koester de tijd die jullie samen hebben en bedenk een leuke activiteit of laat hem kiezen met welk speelgoed jullie samen gaan spelen.

Lees voor met een slapende baby op je

Je kent het wel een baby op je borst die in slaap is gevallen na de voeding… Ook met een slapende baby op je borst kun je quality time met je peuter hebben door hem een boekje voor te lezen of samen een film te kijken.

Lees ook:
Baby en peuter: is een duo-wagen een must?

Kook samen

Koken met je peuter is een leuke, leerzame activiteit samen. Begin met iets simpels, zoals koekjes bakken. Later kunnen jullie uitgebreider gaan koken, terwijl je baby lekker in de box speelt of onder de babygym ligt.

Plan dates met je peuter

Net als voor je partner moet je tijd vrijmaken voor een ander kind. Het is helemaal niet gek om een date te plannen met je peuter. Zorg dat je partner, je moeder of je broer even de zorg voor de baby over kan nemen, zodat jij lekker een paar uurtjes met je peuter hebt.

Laat je peuter helpen met de baby

De quality time hoeft niet altijd gescheiden te worden. Misschien vindt je peuter het juist hartstikke leuk om een schone luier aan te geven tijdens het verschonen, een broekje aan te trekken bij de baby of te helpen met het flesje geven.

Hoe houd jij tijd over voor je peuter met een baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden