Hoe kun je echt genieten van de kraamweek? 5 tips!

Hoe kun je echt genieten van de kraamweek? 5 tips!
  • in Baby
  • 0
  • 1481
  • 19/03/2021

De eerste weken met een baby zijn niet altijd makkelijk. Je leven verandert compleet nu er een kleine baby bij is, er komt een stortvloed aan informatie op je af en dat alles moet je verwerken met minimale nachtrust. Toch kun je enorm genieten van deze hectische kraamweek, hier een aantal tips. 

Lees je in over de bevalling en borstvoeding

Een goede voorbereiding doet wonderen. De bevalling en de eerste weken borstvoeding geven, kunnen erg zwaar zijn. Zorg daarom dat je bent voorbereid op wat gaat komen zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Dit betekent overigens niet dat je allemaal negatieve verhalen moet gaan lezen, er bestaan ook hele positieve geboorteverhalen en filmpjes. 

Zorg dat je alles in huis hebt

Heb je de babyuitzet compleet? Elke ouder is anders en elke baby heeft verschillende behoeften, maar het is wel handig om het merendeel van de uitzetlijst in huis te hebben, zodat je geen stress hebt in de kraamweek. Zeker nu je niet alles à la minute kan kopen in de winkel.  

Je hoeft niet alles tegelijk te doen

De geboortekaartjes de deur uit, een newbornshoot, al het kraamvisite dat langs wil komen. Het hoeft niet allemaal de dag na de bevalling. Zorg eerst dat jullie zelf een beetje gesetteld zijn thuis voor alle drukte. 

Sta hulp toe van de kraamverzorgster

Je bent herstellende van de bevalling, de kraamverzorgster is er om jou te begeleiden. Sta dus ook toe dat zij de dingen doet waar jij niet fit genoeg voor bent, zoals wassen en flesjes uitkoken. Geef het ook aan als je je echt niet goed voelt, je hoeft namelijk niet alles meteen weer te kunnen. 

Probeer je niet teveel zorgen te maken

Ook al zien ze er zo fragiel uit, kleine baby’s kunnen meer hebben dan je denkt. Wees dus niet steeds bang dat er iets mis is met je baby of dat je hem pijn toen tijdens het wassen of verschonen. Als er echt iets aan de hand is dan zijn er signalen zoals koorts, maar dit wordt ook goed in de gaten gehouden door de kraamhulp en verloskundige. Volg wel je moederinstinct als je echt denkt dat het foute boel is.

Heb jij nog tips voor aanstaande moeders?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50