Hip: namen met drie letters

Hip: namen met drie letters

Lekker kort en lekker hip: namen bestaande uit drie letters zowel voor jongens als voor meisjes. We hebben er een aantal op een rij gezet ter inspiratie!

Baz

Geen Bas, nee Baz, net even wat hipper en origineler. Het is een hippe afkorting van Sebastiaan, want door de ‘z’ net even anders dan anders.

Tea

Het is een vorm van Thea, maar dan de hippere variant. Kun je trouwens ook voor Theo doen, maar dan zonder de ‘h’.

Ari

Ook weer zo’n hippe variant, maar dan van Arie. Ook al is Arie een beetje ouderwetse naam (sorry Arie Boomsma), als je er Ari van maakt is, is het toch net even anders. Een beetje meer een popsternaam.

Kai/Kaj

Nu YouTuber Kaj Gorgels de nieuwe presentator van Expeditie Robinson wordt, zal de naam Kaj (of Kai) vast in populariteit toenemen. In 2017 waren er in Nederland zo’n 64 kindjes die deze Deense naam kregen. Ik durf te wedden dat er binnenkort veel meer worden!

Top 50 BabyBytes

In onze top 50 babynamen staan nog veel meer populaire namen die uit drie letters bestaan, maar die komen wel wat vaker in Nederland voor dan bovenstaande namen. Ook al zijn ze populair ze zijn toch wel erg leuk:

Jongens: Sem, San, Max, Tim, Jan, Dex, Cas en Tom

Meisjes: Zoë, Evi, Eva, Liv, Isa, Liz, Amy

Weet jij nog een leuk, stoere, hippe korte naam bestaande uit drie letters?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • SammyElmo

    Tea is thee in het engels. Lijkt me dat dat problemen gaat geven als je dochter nog eens over de grens wil gaan wonen/werken?

    Nou ja, er worden wel vaker namen gegeven waarvan ik denk 'dat is toch een zelfstandig naamwoord' , maar ieder zo zijn keus, mijn kinderen hebben ook geen top-10 namen :-)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50