Hillary Duff verwerkt eigen placenta in smoothie. Iets voor jou?

Hillary Duff verwerkt eigen placenta in smoothie. Iets voor jou?

Actrice Hillary Duff heeft bekend dat ze haar eigen placenta heeft verwerkt in een fruitsmoothie en heeft opgedronken. ‘Het was de lekkerste smoothie die ik sinds mijn tiende heb gedronken!” Iets voor jou?

Duff gaf toe dat ze eerst een beetje sceptisch tegenover stond om haar placenta te eten: “In eerste instantie zag ik het niet zo zitten.” Maar ze ging toch overstag vanwege de voordelen die het eten van je eigen placenta zouden hebben, zoals het meer aanmaken van moedermelk, het voorkomen van een postnatale depressie en het eerder laten stoppen van bloedingen na de bevalling.

Lees ook:
Zo maak je een placenta print

Smoothie

Toch wilde ze liever geen placentapillen innemen. “Ik hoorde dat het niet zo fijn is als je na het innemen van een placentapil een boer moet laten.” Dus deed ze haar placenta in de blender samen met wat sap en bessen en creëerde ze een placenta smoothie. “Het was de heerlijkste smoothie die ik ook heb gehad”, bekende ze in een podcastinterview.

Geen wetenschappelijk bewijs

Overigens zijn er geen wetenschappelijke bewijzen gepubliceerd dat het eten van je placenta goed voor je zou zijn. In een onderzoek van 2017 dat is gepubliceerd in American Journal of Obstetrics & Gynecology wordt zelfs het advies gegeven omdat niet te doen. Maar ja, er zijn zat beroemdheden die erbij zweren zoals Kim en Kourtney Kardshian en Chrissy Teigen.

Heb jij je placenta opgegeten of ben je dat aan het overwegen om te doen? Wij zijn benieuwd waarom je het wel of niet zou willen doen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50