Hilary Duff heeft huilbaby en vraagt hulp: Houdt dit ooit op?

Hilary Duff heeft huilbaby en vraagt hulp: Houdt dit ooit op?

Kun je ze ooit neerleggen zonder dat ze gaan gillen of wakker worden, luidt de noodkreet van Hilary Duff op Instagram. Afgelopen twee maanden kwam de zangeres erachter dat een huilbaby het leven een stuk zwaarder kan maken.

Oproep

Daarom deed ze op Instagram een oproep aan alle andere moeders die ervaring hebben met huilbaby: “Houdt dit ooit op? We hebben alles op internet al gelezen en niks helpt… Behalve elk uur of nog vaker voeden. Deel alsjeblieft je magic tricks”.

Reacties

Bij het bericht plaatste de 31-jarige moeder een foto waarop ze met haar dochtertje knuffelt. De reacties stroomden binnen, van warme sokken tot autoritjes. In ieder geval genoeg tips om weer even vooruit te komen.

Wanneer heb je een huilbaby?

Veel kinderartsen definiëren een huilbaby als een baby die minimaal drie weken lang, minimaal drie dagen per week, minimaal drie uur per dag huilt. Helaas komt het vaak voor en zitten de ouders met hun handen in het haar.

Heb jij tips voor nieuwe mama’s met een huilbaby?

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Vayenn

  Heb zelf een huilbaby gehad.

  13 maanden lang, 9-13 uur per dag huilde ze (of eerder gillen). Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, dat kan ik je wel vertellen!

  Overdag sliep ze, als ik geluk had, 2x een half uurtje. En s’nachts waren het hooguit 2 a 3 uurtjes bij elkaar opgeteld.

  Er is altijd wel iets aan de hand. Maar eer dat je daar achter bent gaan er vaak maanden overheen. Ik heb zelf bij een ostheopaat gelopen, die kon niks vinden. De HA wist het ook niet. Het ziekenhuis, waar we koemelktesten deden (waren overigens negatief), die konden ook geen oorzaak vinden. Die zeiden alleen; uw baby is gefrustreerd. Ze wil namelijk meer dan dat zij op het moment kan. Maar mijn kind had gewoon pijn, dat hoorde ik! En niemand wist wat ze had.

  Uiteindelijk ben ik nog bij een kinderfysio geweest en die constateerde toch Kiss-syndroom bij haar. Bij de eerste behandeling (11maanden oud was ze toen) toen heeft ze de hele praktijk bij elkaar gegild en geschreeuw. Maar daarna sliep ze ineens 2,5 uur achter elkaar! Dat ik zelfs meerder malen bij haar ben wezen kijken of ze nog wel ademde. Na 5 behandelingen had ik al een heel ander kind. En toen ze met 13 maanden gelijk geopereerd werd aan haar oortjes (buisjes) en haar neusamandel werd verwijderd toen knapte ze helemaal zienderogen op.

  Maar ja, dan ben je 13 maanden verder...

  Zelf bij een psycholoog terecht gekomen omdat ik het niet meer zag zitten.

  Ik snap nu dat sommige mensen hun kind iets aan kunnen doen als het zo huilt. Heb het zelf overigens nooit gedaan. Ik heb op tijd aan de bel getrokken. Maar ik wens dit niemand ooit toe.

  Dus mijn tip; luister goed naar je moederinstinct! En laat je niet zomaar afschepen.

 • MoodSwing

  Hier idem dito!

 • Meleinn

  Heftig hè?! Zelf ook een huilbaby gehad en als ik dan jou verhaal weer leer komt dat gevoel meteen weer terug. Machteloosheid en uitzichtloosheid.. inmiddels 6 jaar geleden maar het gevoel weer zo oproepen.

 • Shrimp

  Ik heb het als ik bepaalde geluiden hoor van speeltjes of specifieke filmpjes die ze kregen of keken in die tijd...meteen weer dat wanhopige sleep deprived gevoel en een kind waar wel iets mee moét zijn want anders huilt het toch niet zo...heb er toentertijd blogs aan gewijd hier. Trok het nog aardig maar wens het echt niemand toe....

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden