Hilarisch! De grappigste uitspraken van jullie kinderen

Hilarisch! De grappigste uitspraken van jullie kinderen
  • in Kinderen
  • 2
  • 9090
  • 07/04/2017

Zodra je kind je baarmoeder uit is komen rollen (haha, nee dus!), fantaseer je over het moment waarop je er een echt gesprekje mee kan voeren. Het is dan ook HEERLIJK als het moment na maanden is aangebroken waarop je dat schattige piepstemmetje voor het eerst 'mama' hoort zeggen. 

Daarna gaat het snel. De taalontwikkeling gaat in een rap tempo en voor je het weet zet je kleintje je genadeloos voor schut met een uitspraak in het openbaar waar je oren van beginnen te klapperen. Wij vroegen onze lezeressen op Facebook naar de grappigste uitspraken van hun kinderen. Wat hebben we er heerlijk om gelachen! 

- Marieke: "Ik liep met mijn zoontje door de stad en voor ons liep een vrouw met een klein hondje die weinig haar had. Roept mijn zoontje: 'Kijk eens mama daar loopt een varkentje!' De vrouw van het hondje kon er niet zo om lachen!"

- Jacqueline: "Vlakbij ons wonen mensen met dwerggroei. Toen mijn zoon net drie jaar oud was ging hem dat opvallen. Toen hij haar zag lopen was het opeens: 'Mama kijk een kabouter!' Dan wil je wel heel even graag door een luikje vallen als mama."

- Kim: "Mijn jongste broertje stond ooit bij de bakker. Het was thema Halloween en er stond een heks op de toonbank. Toen riep mijn broertje door de hele winkel: 'Kijk oma is hier ook!'
De bakker stikte er bijna in en mijn moeder is gewoon zonder brood naar buiten gegaan."

- Daisy: "Ik was met mijn dochtertje van drie in de supermarkt toen ze heel enthousiast bij het vak vol wasmiddel begon te springen. 'Kijk mama! DIE moet je hebben! Ze zeggen op tv dat die heel goed is!' waarop ze naar een melk wasmiddel wees dat vaak in het reclameblok voorbij komt. Iedereen die toevallig ook in die gang stond, barstte in lachen uit!"

- Wendy: "Mijn kinderen kunnen er ook wat van: Bij een dame met behoorlijk wat gezichtsbeharing bij de bushalte zeiden ze dat zij zich moest scheren 'net als papa'. Of in een volle lift gingen ze wijzen naar een meneer met de tekst 'dat hij stinkt'. Wát erg!"

- Ingeborgh: "Gister hadden we het op de fiets over dat als ik binnenkort mijn rijbewijs heb, dat ik dan mijn schoonmoeders auto mag lenen. Zegt mijn kleuter doodleuk van achter op de fiets: 'Tja, ik weet niet of oma tegen die tijd nog leeft hoor..."

- Sorel: "Er was een boekje van Dikkie Dik te koop bij de drogist. Mijn zoontje van anderhalf zag dit boekje en toevallig stond er een wat vollere dame naast. Hij gilde dus: Dikkieeee! Dikkieee! Niet slecht bedoeld, maar wel even heel genant!" 

- Kyra: "Wij doen altijd onze boodschappen bij de Dirk. Daar kennen ze mijn zoontje (nu 3) al vanaf dat hij in mijn buik zat. Er werkt een man die altijd gek met hem doet en dan zelf zegt dat hij een gekke meneer is. Staan we bij de Jumbo, doet er een jonge man wat raar tegen hem roept hij: 'Kijk mama, weer een gekke meneer!' Ik kon mijn lach niet zo goed inhouden!"

- Els: "Mijn jongste zoon van acht jaar en ik stonden bij de super in de rij bij de kassa. Ik kneep hem speels in zijn bil. Zegt 'ie keihard: 'We zijn niet in je slaapkamer hoor.' Jullie snappen dat ik driftig op zoek ging naar het bekende luik in vloer en ik heb hem nooit meer in zijn bil geknepen..."

- Christel: "We stonden in een kledingwinkel en mijn dochter van twee jaar oud roept tegen de verkoopster: 'Mama heeft baby in de buik.' De verkoopster mij feliciteert mij en vraagt hoe lang ik nog moet. Waarop ik reageer dat ik geen idéé heb, omdat ik niet zwanger ben..."

- Mariel: "Ik stond met m'n zoon bij de Jumbo toen kwam er een heel oud vrouwtje naar buiten met een regenkapje op. Toen zei mijn zoon: 'Die oude vrouw lijkt wel iemand uit een sprookje.' 'Oh,' zei de vrouw, 'Op Roodkapje zeker?' 'Nee,' zei mijn zoon. 'Op die heks!"

Hebben jullie kinderen nog grappige uitspraken gedaan?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50