Hier moeten babysitters direct mee stoppen volgens deze moeder

Hier moeten babysitters direct mee stoppen volgens deze moeder

Hebben we het over het versieren van je man? Nee. Het stiekem uitnodigen van een lover of vriendinnen tijdens oppastijd? Nee. Het mishandelen van de kinderen? Tuurlijk niet. Deze moeder heeft een belangrijke positieve boodschap aan veel babysitters. En we zijn het eigenlijk gewoon hartstikke met haar eens.

Als ouder van een of meer kinderen huur je niet voor niets een oppas in: je wilt je kinderen veilig achterlaten. En daar betaal je dan ook voor. Maar hoeveel? Ongetwijfeld zul je dan ook de vraag hebben gesteld aan de potentiële babysitter: hoeveel kost je per uur?

En wat voor reactie heb je toen gekregen? Grote kans dat je als reactie kreeg: ‘Ik weet het niet zo goed' of ‘Dat maakt me niet zoveel uit’. Superfijn voor jou, want de kans is groot dat je haar dan voor een redelijk laag tarief in kunt huren. Maar déze moeder denkt er anders over.

Zelfvertrouwen en voor jezelf opkomen
Andrea Owen deelde op Facebook haar frustratie over babysitters die geen prijs (durven te) noemen én waarom het zo belangrijk is dat wél te doen. ‘Dit begint thuis al. Ouders, leer het je kinderen. VOORAL je dochters! Het is zo belangrijk om ze te leren zelfverzekerd hun prijs te noemen’, schrijft Andrea op Facebook. “Ik zou het superleuk vinden om op jullie kinderen te passen en daar vraag ik X euro per uur voor.’ Het is maar één zin, oefen het met haar.’

Andrea benadrukt dat dit niet gaat over babysitters die te weinig geld krijgen of niet de juiste prijs vragen. Ze vindt het belangrijk dat met name jonge meiden genoeg zelfvertrouwen hebben om te vragen waar ze recht op hebben en de waarde van hun service inzien. ‘Voor veel meiden is babysitten het allereerste baantje. Laten we er dan voor zorgen dat we ze nu al leren hoe ze voor zichzelf opkomen zodat ze dit ook in hun toekomstige werk blijven doen.’

Wij zijn het hier volledig mee eens! Hoe denk jij erover?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50