Het trouwseizoen is begonnen!

Het trouwseizoen is begonnen!
  • in Lifestyle
  • 4
  • 3254
  • 10/04/2016

Laat de vlinders maar weer fladderen! Laat die mannen (of vrouwen) maar door de knieën gaan! Ik hou ervan… Mijn favoriete tijd van het jaar gaat van start. Dit betekent voor mij dat het ‘trouwseizoen’ gaat starten. 

Is er een trouwseizoen? Jazeker… en soms helaas. ;-) De meeste bruidsparen kiezen er nog steeds voor om tussen de maanden april en september te gaan trouwen. Ik zou jullie het liefste het gehele jaar willen trouwen! 

April
April is de maand dat mijn seizoen gaat starten, want aanstaande zaterdag is mijn eerste ceremonie. De lust van liefdesverhalen schrijven gaat in werking. De frequentie van de gesprekken met bruidsparen gaat omhoog. Bijna wekelijks bel, mail of facetime ik met diverse bruidsparen over hun dag! En met nieuwe bruidsparen heb ik in deze maanden vaak een persoonlijk kennismakingsgesprek. De spanning voer ik op, want daar krijg ik een scherpe pen van… De eerste ceremonie van het jaar is altijd weer een beetje spannend voor mij. Kan ik het nog? Komt het verhaal mooi over? Wordt er flink gelachen en kan ik de mensen ontroeren? En het állerbelangrijkste: heeft het bruidspaar plezier!? April is de maand dat ik het eerste verhaal mag vertellen. Tevens ga ik deze maand voor het eerst een buitenlandceremonie doen. Ik vlieg naar Lissabon om op een prachtige locatie een bruidspaar uit Nederland ceremonieel te gaan verbinden. Fantástisch!

Een buitenlands huwelijk: een droom
Als ik vertel dat ik ceremonies in het buitenland ga doen, is de eerste reactie van mensen: wauw wat gaaf! Dat is het ook. Maar het vergt van mij en mijn gezin ook wel wat. Ik ben minimaal twee dagen weg. Dus mijn partner moet alles in zijn eentje opvangen aangezien de opa’s en oma’s niet in de buurt wonen.  

Lekker tijd voor jezelf?! Haha, ja natuurlijk is het fijn om een tijdschrift of boek uit te kunnen lezen. Je nagels rustig te lakken en te wachten totdat ze echt droog zijn! Helaas zie ik deze keer niet heel veel van Lissabon, want ik vlieg er de avond voor de ceremonie heen en vlieg na de ceremonie weer terug. Waarom maak je er geen weekend weg van, denk je misschien. Omdat een stedentrip in verhouding best duur is. Ik geloof niet dat ik dat in mijn eentje heel erg leuk vind. Ik vind het fijner om zoiets te delen. Maar ik ga het dit jaar een paar keer ervaren. Ik vind het gewoon een ongelooflijke eer dat bruidsparen zo veel vertrouwen in mij hebben dat ze me willen invliegen om hun naasten te vertellen waarom zij met elkaar gaan trouwen. 

Natuurlijk zijn er ook supergave ceremonies in Nederland & België waar ik wel een groot (feest)weekend weg van maak. Bijvoorbeeld een ceremonie in Maastricht waarbij ik meteen mijn moeder in de watten ga leggen en dus meeneem! Ik heb een heerlijke bed & breakfast in de buurt van Maastricht voor ons geboekt. We gaan er heerlijk eten en shoppen. Voor een ceremonie in de Ardennen neem ik mijn hele gezin mee. (Natuurlijk niet naar de ceremonie, maar we gaan er wel een mini-vakantie van maken).

Druk jaar
Dit jaar wordt een uitdaging voor me. Zacht uitgedrukt. Ik moet het allemaal goed gaan plannen, want anders gaat het me niet lukken om al die prachtige ceremonies op tijd af te krijgen. Het is best druk om drie dagen in de week een vaste baan te hebben, te schrijven, te werken voor At Last en leuke blogs te schrijven voor Babybytes. Daarnaast heb ik natuurlijk de zorg voor mijn twee kinderen, partner en huishouden. Ik prijs mezelf nogal gelukkig met zoveel leuks in mijn leven! Sinds kort wonen we namelijk in ons ‘grote-mensen-huis’! Het is zo mooi geworden… Maar dat betekent niet dat ik af en toe op de blaren moet zitten, omdat ik stiekem te vaak vergeet om ook goed voor mezelf te zorgen… Hoe doen jullie dat?! 

Lees ook de vorige artikelen van Nicolette.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Nicolette gaat jullie laten meegenieten hoe ze de wereld van de liefde beleeft! Ze geeft tips, inspireert en deelt haar ervaringen met jullie en denkt met jullie mee. Ze is trouwambtenaar/ceremonieel spreker voor 'At Last', moeder van 2 en ernaast nog 3 dagen in de week werkzaam als secretaresse! Bekijk haar website nicolettelast.nl, like de Facebook-pagina van At Last of volg haar op Pinterest!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50