Het leed dat Datingsite heet, een blog voor alle single moeders

Het leed dat Datingsite heet, een blog voor alle single moeders

Nadat ik zo ongeveer heel Netflix 'uitgekeken' had besloot ik toch eens een gokje te wagen… waarom niet? Een datingsite, want ik ben geen kroegtijger en de enige mannen die ik spreek zijn vaders van cliënten, wat natuurlijk een no-go is.

Dus, daar zat ik dan: op mijn rode bank, gewapend met mijn telefoon, ik ging een profiel aanmaken. Toen die spanning eenmaal voorbij was en ik de stap genomen had leek het mee te vallen; er reageerden aardig wat vriendelijk ogende types dus ik kon mijn geluk niet op, dit was makkelijker dan ik dacht!

WRONG!!

Het ging al fout bij mijn eerste paar pogingen… Er blijkt namelijk een hele Datingsite-codetaal te zijn! Aangezien ik niet zit te wachten op alleen maar een avondje geflikflooi dacht ik te reageren op mensen met ONS in hun omschrijving. Dat klonk prettig, om weer deel van een 'ons' te zijn. Niet ik, niet jij, maar een wij in het vooruitzicht. Dus, borst vooruit en reageren maar.

ONS?

Ik was dus uiterst verbaasd dat ik bij meerdere vriendelijke koppen binnen 10 zinnen de vraag kreeg of ik geil was. Nee DUH, ik zit op een datingsite mijn freaking best te doen om er iets van te maken, natuurlijk ben ik dat niet. En what the #$&* is dat voor vraag, je weet nét aan mijn voornaam?! Lieve mensen, ONS betekend dus One Night Stand. En, geloof me, dat was de eerste maar helaas niet de laatste fout die ik maakte…Het was dus nogal zwoegen om door de hindernissen heen te komen.Vervolgens werd ik ingewijd in het fenomeen "dickpics". Juhuh, je hoort het goed. Er zijn dus mensen, van het mannelijk geslacht, die – geheel ongevraagd- een foto van hun fluitje naar je toe sturen.

Meneer Piemel

Bij de eerste was ik totaal in shock en heb ik het gesprek stantepede afgebroken en van schrik gewist. Bij de tweede werd ik toch wel benieuwd… Ik heb namelijk nooit, maar dan ook NOOIT de behoefte gehad om het moois onder mijn gordel op de foto te zetten. En aangezien ik altijd érg nieuwsgierig ben naar de beweegredenen van mensen ben ik het gesprek met Meneer Piemel aangegaan. Zijn hoofd ben ik inmiddels vergeten dus dit is alles nog wat ik van hem weet. Meneer Piemel gaf aan het vervelend te vinden dat ik hier niet zo van gediend was en wilde me alleen maar laten zien wat ik met hem deed. REALLY?!

Nee hoor, geen probleem

Dit was het moment waarop ik bedacht dat ik wellicht niet helemaal in de vijver met mijn doelgroep aan het vissen was… Ik vind een naakt lijf net zo mooi als de rest maar sommige delen hoeven van mij echt niet uitvergroot op de foto! Dan heb je nog de mensen die na een geanimeerd gesprek 'even' tussen neus en lippen door vertellen dat ze 'oh ja, nog een wederhelft' hebben en "Of ik dat een probleem vind?" Natuuuuurlijk vind ik dat een probleem.

'Normale' categorie

Uiteindelijk is er nog een zeer kleine, mijns inziens, 'normale' categorie… en ook daar is het natuurlijk maar af te wachten of het wederzijds klikt. De meeste leuke koppies reageren al snel niet meer dus grote kans dat ik iets héél erg verkeerd doe of wellicht wat te bleu ben. Ik vermoed dat ik de datingsites maar even laat voor wat het is… Vlinders lijken me heerlijk maar met Datingsites komt het toch meer neer op een zwerm bijen.

Maar, mocht ik me de komende tijd nou écht gaan vervelen en ik zit te wachten op even goed de slappe lach, wellicht dat ik de sites dan wel weer even aanslinger.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • MaaikeT2

    😂😂🤣🤣

    Geweldig! Wat heerlijk geschreven dit. O vreselijk lijkt me dat, maar hilarisch om het zo te lezen. Thanks! Weet ik dat ook weer, voor mij dus geen datingsites. 😅

  • MomToBe78

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden