Wat is het lastig om anno 2017 een goede moeder te zijn!

Wat is het lastig om anno 2017 een goede moeder te zijn!

Toen een goede vriendin me er laatst op wees dat ik mijn kind al ruim twee jaar vitamine D-druppels vol gevaarlijke E-nummers aan het geven was, was ik toch een beetje beteuterd. Stond ik dan, met mijn goeie gedrag. Was ik, zonder dat ik het wist, nog net geen nucleair afval bij mijn kind naar binnen aan het lepelen. Moeder Bunmi Laditan had een soortgelijke ervaring gehad en besloot hier op Facebook even over te ventileren.

“Wat is het waardeloos om een moderne ouder te zijn! Ik zou er mijn linker knieschijf voor over hebben om een moeder in de jaren ‘70 en ‘80 te zijn geweest. Toen verdiende je een ‘moeder van het jaar’-award als je alleen al het raampje naar beneden draaide als je in de auto een sigaret opstak.

Vitamine-shoppen

Weet je wat ik vanmorgen heb gedaan? Ik heb 45 minuten lang aan vitamine-shoppen gedaan. VITAMINES! Die kocht ik voorheen altijd in dezelfde winkel als waar er ook wijnkoelers en verlengsnoeren verkocht worden, maar ik hoorde laatst pas dat de Disney Pixar Cars gummy-vitamines ADHD en lepra kunnen veroorzaken. En nee, dat wil ik natuurlijk niet.

Iemand vertelde me dat ik mijn kinderen visoliepillen moet voeren. Weet je wel dat die krengen $60,- per potje kosten? Het enige vergelijkbare met visoliepillen dat ik als kind kreeg, waren de goedkope vissticks uit het vriesvak, die mijn moeder wel eens kocht toen ik jong was. En nu sta ik dus op het punt een bestelling vitamines ter waarde van de gas-en-licht-rekening af te rekenen. In 2017 houd je blijkbaar niet van je kinderen, als je niet paranoïde bent over hun gezondheid.”

Margarita mix

En Bunmi gaat nog even door: “Het irriteert me mateloos dat ik er raar op aangekeken wordt als ik mijn zoontje in het park een pakje sinaasappelsap geef. Het is sap, mensen! Geen Red Bull en ook geen Margarita-mix!”

Ze sluit haar betoog schitterend af: “Als jullie me zoeken: ik zit achter mijn pc hartstochtelijk te huilen, terwijl ik op zoek ga naar een ftalaat-vrij bubbelbad. En ik weet niet eens wat ftalaat is.”

Hoewel ik dus met heel veel liefde op zoek ben naar E-nummervrije vitamine D-druppels, begin ik me inderdaad wel af te vragen of we allemaal niet een beetje aan het doorslaan zijn. Bedankt Bunmi, voor je prachtige stuk, om ons allemaal weer even met beide voeten aan de grond te krijgen!

Lees hier zelf het verhaal van Bunmi en like haar Facebook-pagina. Écht een aanrader, want ze is hilarisch! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50