Het bevallingsverhaal van Astrid (40): “Het ging allemaal zó snel.”

Het bevallingsverhaal van Astrid (40): “Het ging allemaal zó snel.”

Op donderdagochtend had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Ik was 39.2 weken zwanger en ik hoopte dat ze me kon strippen, want ik had al een aantal dagen flinke voorweeën. Ze probeerde het, maar helaas lukte het niet goed.

Krampjes

Daar baalde ik wel een beetje van, maar je kunt er verder niks aan doen. Ik ging maar even shoppen. ‘s Middags kwam er een vriendin langs met haar dochter en toen had ik wel last van krampjes. Dat zal wel komen omdat ze toch even heeft lopen wroeten, dacht ik. Daarom besteedde ik er verder geen aandacht aan.

Wegpuffen

Rond 16.00 uur merkte ik enige regelmaat… Zou het dan toch? Ik belde mijn man want hij zat aan de andere kant van het land. ‘Kom tóch maar naar huis schat, voor de zekerheid! Om vijf uur moest ik de weeën echt wegpuffen. Het werd erg snel erg heftig.

Hij stond in de file

Zat ik daar, thuis met mijn drie dochters… Ik belde mijn man weer om te vragen waar hij bleef. File! Maak me gek hè. Daarna mijn ouders gebeld, want ik had al contact gehad met het ziekenhuis. Aan mijn stem hoorden ze dat de weeën serieus waren. Ik moest zo snel mogelijk die kant op. Pfff, toen had ik wel stress!

Lees ook: 
Het bevallingsverhaal van Danielle (27): “Zo, bevallen doen we dus nooit meer”

Hup in de auto

Om 18.15 kwamen mijn ouders en mijn man tegelijk binnen. Godzijdank! Hup in de auto richting ziekenhuis. Om 18.50 kwamen we daar aan. Hup liggen! Ik had 4 cm ontsluiting. Ze konden gelijk mijn vliezen breken.

Zo snel!

‘Jeetje, wat gebeurt er allemaal’, dacht ik. Het ging allemaal zó snel. Vliezen gebroken, vette weeënstorm en om 20.12 mocht ik beginnen met persen. Zes minuten later was hij er al… Onze prachtige zoon Bodhi Sweder, 3285 gram en een Apgar-score van 10! Wat een lancering! We genieten al weer zeven maanden met 200% van ons ventje.

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50