Het aantal tienerzwangerschappen is gedaald

Het aantal tienerzwangerschappen is gedaald

Wereldwijd is het aantal tienerzwangerschappen gedaald. De grootste daling is te zien in rijke landen, steden en bij de hogere inkomensklasse.

Volgens NRCNext is er in ontwikkelingslanden, het platteland en de armere inkomensklasse nog een wereld te winnen, maar over het algemeen worden er minder meisjes moeder.

Lees ook:
Alles over een tienerzwangerschap

Verklaring voor daling

Deskundigen hebben verschillende verklaringen voor de daling. Zo wordt er beweerd dat het verband kan hebben met mobiele telefoons en social media. Er zou door tieners zoveel op schermpjes worden gekeken dat ze minder tijd hebben om met seks te experimenteren. Maar echt bewijs is hier niet voor.

Ook meer voorlichting en het beschikbaar stellen van voorbehoedsmiddelen leidt tot minder tienerzwangerschappen blijkt uit onderzoek. Maar dit geldt vooral voor ontwikkelingslanden.

Nederland

Nederland heeft het laagste aantal tienerzwangerschappen in Europa. Als een tienermeisje zwanger raakt dan kiest 75 procent voor een abortus. Die mogelijkheid is niet voor iedereen mogelijk.  Bijvoorbeeld in El Salvador is een abortus verboden, ook als een vrouw is verkracht of een kind in levensgevaar is. Abortus wordt zelfs streng bestraft. Zo kan een vrouw tot dertig jaar cel krijgen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50