Help, het regent!

Help, het regent!

Het valt alweer met bakken tegelijk uit de lucht. Je hyperactieve peuter rent door het huis, net zo sacherijnig als jij, omdat die overdaad aan energie nu niet in de speeltuin kan worden opgemaakt. Wat te doen?

Leg alle kussens die je in huis kan vinden, ook de zitkussens en rugkussens van de bank, achter elkaar door de kamer. Maak een avontuurlijk parcours. Liefst een waar je ook ergens over heen moet klimmen en onderdoor of doorheen kan kruipen. Salontafels en stoelen genoeg. Je kleine moet hard werken om zijn evenwicht te bewaren. Dat houdt jullie zeker wel even lekker bezig!

Camping in huis

Mis je de gezelligheid van de zomervakantie? Bouw een tent. Dat kan al met een laken over de tafel. Dekentje en kussentjes erin en ‘Camping La Maison’ kan gasten ontvangen! Ga lekker picknicken in je eigen tent. Je hoeft je echt niet uit te sloven op hapjes. Een boterham en een bekertje drinken zijn in de tent al heel gezellig. Wil je een spannende overnachting nabootsen? Maak de kamer donker en neem een zaklantaren mee de tent in. Vertel een spannend, maar niet te spannend verhaal, met geluiden en special effects. Ga voor die Oscar! Voor je het weet is het al bijna tijd voor een middagdutje in de tent.

Moet je eigenlijk wel binnen blijven als het regent? Je peuter vindt dat je prima buiten kan spelen. Waarom ook niet? Regenlaarzen en regenjas aan en gewoon lekker stampen in de plassen. Dan word je maar nat. Thuis kan je weer opwarmen met droge kleren en een welverdiende kop warme chocolademelk.

Met de bus

Ga met de bus of tram op pad in je eigen omgeving. Zeker als je normaal de auto of fiets pakt, is dat een hele belevenis. Maak er een spannende reis van, met bezienswaardigheden. Dat hoeft echt niet de Eiffeltoren of de Taj Mahal te zijn. Als je zo klein bent, vind je een hijskraan of een brandweerauto al heel interessant.

Kijk of er een overdekt zwembad open is. Daar word je ook nat, maar het voelt toch anders. Of ga naar een overdekte speeltuin. Lekker rennen en klimmen tot de regen vergeten is.

Bezoek die grote woonwinkel met speelland voor kinderen tussen de 95 en 130 cm. Als jouw kind het aandurft, heb een uur voor jezelf! Ga lekker met een kopje koffie in het restaurant zitten. Daarna je enthousiaste kleine ophalen en nog samen iets drinken en de hele winkel door en voor je het weet is de regendag voorbij.

Bibliotheek

Een low budget uitje kan gewoon in de buurt. Ga naar de lokale bibliotheek. In bijna elke bieb is een speelplek en een voorleeshoek en je vind er meer leuke boeken dan jullie ooit uitgelezen krijgen. Laat je peuter zelf leesvoer uitkiezen. Een bibliotheekabonnement voor kinderen is trouwens gratis. Kun je de leukste boeken nog mee naar huis nemen ook!

Naar het overdekte winkelcentrum kan ook een prima tijdverdrijf met lichaamsbeweging zijn. Laat de buggy in de auto, want er moet gelopen worden. Goed, voor kleding, schoenen of make up voor jezelf kijken of rustig rondsnuffelen in de boekenwinkel zit er waarschijnlijk niet in, maar samen kunnen jullie het toch best gezellig hebben. Laat je kleintje helpen bij de zoektocht naar een benodigd kleinigheidje als een cadeautje voor een jarig vriendje, iets liefs voor oma, of de ingrediënten om straks thuis koekjes of cake te bakken. Kijk naar het winkelcentrum door de ogen van je kind. Een hele belevenis! Op de terugweg naar huis ligt die kleine vast al te dutten in het autostoeltje.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50