Help! Allebei de kinderen positief getest

Help! Allebei de kinderen positief getest
 • in Kinderen
 • 5
 • 1722
 • 23/01/2022

We hebben echt voorzichtig gedaan, maar toch was het ons gezin binnengeslopen; COVID-19. Een duidelijk geval van dikke pech, want bij onze zoon in de klas was een kindje met Corona die welgeteld (hoogstwaarschijnlijk) alleen onze zoon heeft besmet. Hij zegt zelf dat hij helemaal niet met dat kindje heeft gespeeld of in de buurt is geweest, maar de wegen van dit virus zijn sowieso ondoorgrondelijk. 

Toch een sneltest

Omdat er dus een kindje met corona was in de klas werd iedereen gevraagd om goed op klachten van de kinderen te letten. Nu was, in tegenstelling tot onze dochter, onze zoon weinig verkouden. Op een maandagochtend zei hij echter; ‘Mama, volgens mij ben ik een beetje verkouden.’ Ik had helemaal niets gemerkt, maar toch deden we een sneltest. Die kwam vrij snel op negatief, dus ik ging door met het hectisch ochtend programma, tot ik een minuut of tien later de test wilde weggooien en een licht streepje bij de T zag. Grote paniek!

Beiden positief

Via DiGiD, dat ik inmiddels voor beide kinderen had geregeld, kon hij pas ’s avonds terecht. Dus toch GGD bellen en meteen ook maar een afspraak voor onze dochter gemaakt, die was tenslotte ook, zoals bijna altijd, verkouden. Alles afzeggen; school, BSO, Kinderdagverblijf en werk. Het testen met die kleintjes ging gelukkig hartstikke goed, maar eind van de ochtend de volgende dag, kwam dan toch die verschrikkelijke uitslag; beiden positief. Het voelde heel onwerkelijk; onze bloedjes zijn ziek! Ze hebben dat verdomde virus waar we al bijna twee jaar zoveel gedoe om hebben. 

Afstand houden van de kinderen?

Dochterlief kreeg er ook meteen meer last van. Ze huilde dat haar keel zo pijn deed en bleef nog een paar dagen erg hangerig, maar daarna was het voorbij. Onze zoon was alleen een beetje verkouden en hoestte een paar keer per dag. Maar omdat dat langer aanhield hebben we hem uiteindelijk anderhalve week thuis gehouden. Onze dochter was na 7 dagen al meer dan 24 uur klachten vrij en mocht dus weer naar de opvang. En wij? Ondanks dat we geen op kinderen toegespitste GGD adviezen hadden gekregen, (op een online formulier kreeg ik de vraag of de besmette persoon was gevaccineerd, we kregen het advies om de besmette huisgenoot in isolatie te doen, en ze mochten geen seks hebben) leek het ons niet reëel om van een 2-jarige en 6-jarige in huis afstand te houden en hebben ze dus gewoon geknuffeld enzo, want corona én een hechtingsprobleem leek me niet de bedoeling. Maar wij bleven negatief testen.

Zeer pittig

Goede weerstand? Vaccinaties? Ik weet het niet, maar dat was in ieder geval heel fijn. De ‘corona’ week zelf was echter zeer pittig. Het leek wel op de eerdere lockdown, maar dan konden we helemaal nergens heen. En hoewel we probeerden om onze zoon wat educatief te laten spelen, was dat na dag één alweer onderwerp van strijd. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat papa en mama ook nog werk te doen hadden.

Niet gezellig en knus

Nee, gezellig en knus met z’n allen thuis was het niet. Maar ik ben blij dat het relatief snel voorbij was en dat ze geen anderen hebben besmet (voor zover we weten natuurlijk). En een groot voordeel is dat ze nu voorlopig niet thuis hoeven te blijven bij elke snottebel of kuchje. Twee weken later zaten ze echter allebei weer thuis met een gevalletje buikgriep. Want Corona of niet, ziek wordt iedereen toch af en toe. En daar had ik dan weer geen vaccinatie of voldoende weerstand tegen…

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Assiral

  Wat een paniekzaaier…

 • Kloddervos

  Mensn die dit hun kinderen aandoen.. Ik begrijp er echt niks van.

 • Moedervanmooieknulleneneenmeid

  Ik dus ook niet. Maar ja tegenwoordig ben je een wappie als je zegt wat er nu gebeurt verre van normaal is. Elke keer die stokken bij de kids door de neus. Doe normaal.

 • Eline579

  De tijd waarin we zitten is verre van normaal. Maar een kindertest stelt echt niets voor en ze krijgen een prachtig diploma, ik vind dat ze erg hun best doen. Daarbij moest mijn kind voor corona eens getest worden op een bepaalde ziekte, dat ging ook met een stokje in de neus en heel wat dieper dan een corona test. Soms kan je niet anders. Het is wel fijn dat het niet verplicht is, dat je kunt kiezen tussen testen en tien dagen quarantaine.

 • Assiral

  Voor een snotneus😅

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50