VLOG: Heerlijk terug naar de basis bij het BoerenBed

VLOG: Heerlijk terug naar de basis bij het BoerenBed

Mamablogger Desi ging een weekend weg met haar mannengezin. “Hoe leuk is dat!? Terug naar de basis, even geen schermpjes van tablets, televisie en andere games. Maar puur genieten van de groene omgeving, het weer en elkaar. Wij gingen namelijk naar het BoerenBed en verbleven bij de familie Rietman van “’t Boshuis” in Vierakker (Gelderland).”

Bij het BoerenBed ervaar je hoe het is om te logeren bij de boer. In één van de luxe, mooie en volledig ingerichte tenten of houten vakantiehuisjes. De accommodaties zijn voorzien van comfortabele bedden, complete keuken en een eigen wc, dus je hoeft niet midden in de nacht met je slaaphoofd en de wc rol onder je arm de boerderij over. Heel belangrijk als mommy met je kids. Sommige tenten zijn voorzien van een eigen douche naast de tent en een heerlijke hottub! Echt genieten dus.

Genieten van elkaars gezelschap zonder je mobieltje en tablet

De accommodaties bij het BoerenBed hebben geen elektriciteit. Je gebruikt kaarsen, olielampen en de houtkachel. Zo heb je licht, warmte en gezelligheid in één klap! Ook koken doe je op de houtkachel of buiten voor je tent. Het was even wennen zo zonder elektriciteit, maar daar ben je zo doorheen. En het heeft wel wat.

Mooie plek

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door Paul Rietman. Na een korte kennismaking, waarbij Paul trots vertelde dat ‘t Boshuis de eerste BoerenBed-locatie was, begeleidde hij ons naar onze tent. The boys hadden de speeltuin al gevonden en vermaakten zich op de grote trampoline. Onderweg naar de tent keek ik mijn ogen uit. Jeetje, wat een mooie plek om het weekend door te brengen. Niet alleen de tent en de boerderij waren enig, ook hadden we het niet beter kunnen treffen qua weer. Bij Het Boshuis worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals; boerengolf, pizzavond, je kunt er fietsen huren, gebruik maken van een sauna en je eigen groente en fruit plukken (mits alles goed volgroeid is).

We brachten onze spullen naar de tent en de jongens zochten hun slaapplek op. Ze vonden het heel stoer om samen in de bedstee te slapen. Samen in één bed en dan ook nog zo’n speciaal bed. Wat een feest!
Nadat we geïnstalleerd waren, reden we naar Zuthpen om een hapje te eten. Het was nog heerlijk weer, de terrassen zaten vol en we kwamen uit bij Grand cafe & Restaurant De Courant. Zo fijn zulke avonden.

[Video komt nog]

Kaarsen en olielampen aan!

Het was inmiddels donker toen we terugkwamen in de tent. Het was dus tijd om gezellig de kaarsen en olielampen aan te steken. De jongens waren klaar voor hun eerste nacht in de bedstee, “De deurtjes moeten wel dicht, hè mam”. Marcello en ik hebben nog heerlijk voor de tent kunnen zitten. Kletsen zonder afleiding van schermpjes ed.. Gewoon samen zijn. Even romantisch doen, we waren het nog niet verleerd. Waarschijnlijk is het zoals fietsen. Het was alleen van korte duur, want ondanks dat ik ECHT geniet van het buiten zijn, ben ik er na het zien van één spin al klaar mee. Ik zit dan de rest van de tijd panisch om me heen te kijken en zie en hoor ik ineens overal beesten en spinnen. Er valt dan geen gesprek meer te voeren. Dus.

Het is 08:00. De eerste nacht zit erop. Prima geslapen, ik had het wat koud (maar ik ben dan ook een koukleum).  De jongens hadden super goed geslapen en vragen zowaar eens niet meteen om eten zodra ze hun mooie bruine kijkers opendoen, maar roepen meteen dat ze naar buiten willen. Wauw, dit ga ik thuis ook proberen. Gewoon meteen de tuindeur open gooien. Wie weet werkt het. We eten wat en duiken de douche in. We maakte gebruik van de gezamenlijke douches, prima. Erg schoon en netjes (als je me een beetje kent, weet je hoe belangrijk dit voor mij is).

boerenbed

Zalig Zutphen

Vervolgens brachten we de middag door in Zutphen. Wat is dit een super leuke en gezellige stad. Zeker ook een aanrader voor qualitytime met je partner. Een mooie binnenstad met veel leuke eettentjes, koffiespots en genoeg winkels om te shoppen. En niet te vergeten de fluisterbootjes die je veel ziet. Op donderdag kun je een bezoek brengen aan de biologische markt en op zaterdag lekker struinen (zoals wij gedaan hebben) over de weekmarkt. Echt een aanrader. Zelfs met kids en een hond. s’ Avonds hebben we een hapje gedaan bij de grote M. Zo konden de jongens lekker hun gang gaan en nog lekker even spelen na het eten en voor we terug gingen naar de boerderij. Deze avond buiten zitten, ging me al beter af dan de eerste avond. Ik zat daar gewoon, als een echte survivor (oké, dit is iets overdreven he?).

Wandelen

In de directe omgeving van Het Boshuis kun je super mooi wandelen. Dit hebben wij zondags dan ook gedaan. De jongens waren vooral erg onder de indruk van de koeien tegenover de boerderij. En wij als stadsfiguren denken bij wandelen al gauw aan laarzen. Maar goed, onderweg kwamen we er al gauw achter dat dit idee leuk bedacht was, maar de uitvoering iets minder uitpakte. Véél te heet en een beetje aan de overdreven kant. We vielen dus lekker uit de toon op het zonnige terras van De keuken van Hackfort.

Kasteel Hackfort ligt te midden van de landerijen en is omgeven met een prachtig wandelbos. Dit alles is op loopafstand van Het Boshuis.

Kortom wij hebben echt genoten van dit weekend weg, de rust en de ruimte. Er echt even tussenuit. het BoerenBed is dan ook een aanrader als je even lekker wil ontspannen, weg van de dagelijkse dingen. Vergeet de tijd!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50