Hebben jullie je genoeg voorbereid op het ouderschap?

Hebben jullie je genoeg voorbereid op het ouderschap?

Je kunt tientallen boeken hebben gelezen, je kunt online van alles erover hebben gevonden, maar ben je eigenlijk echt wel goed voorbereid op het moederschap. En hoe zit dat bij je partner? Heb je samen met hem/haar bedacht hoe jullie erin staan en het ouderschap gaan aanpakken? In de podcast The Real Deal met BabyBytes-therapeut en -blogger Tilda Timmers krijg je advies hoe het nu met je relatie gaat na de bevalling.

Hoe mooi is het als je uit liefde samen beslist dat jullie graag een kind willen. Het lukt om zwanger te worden en dan? Bereiden jullie je voor op het ouderschap en weten jullie van elkaar hoe jullie erin staan?

Hoe voelt het ouderschap aan?

BabyBytes-deskundige Tilda Timmers interviewt in de allereerste podcast The Real Deal haptotherapeut Renata Schoneveld over dit onderwerp. Renata: “Je krijgt vanaf jonge leeftijd over hoe je leven eruit gaat, maar in de praktijk loopt dat vaak anders. Achteraf realiseren we ons pas dat het anders is dan je in je hoofd had. Het is belangrijk dat de tijd neemt om te voelen hoe het ouderschap voor je is. Hoe voelt het voor jou? Hoe voelt het voor je partner? Het is ook belangrijk om van tevoren te bepalen hoe je dit als stel gaat aanpakken. Hoe ga jullie het doen met je werk, met jullie vrije tijd. Hoe ga je dat doen met elkaar? Dat gaat niet vanzelf.”

Tips in de podcast The Real Deal

Wil je weten wat voor tips Renata en Tilda hebben? Luister dan naar de podcast:

Beluister hier op Spotify

Beluister hier op Soundcloud

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

0 leden zijn nu online
Aanmelden