Heb je zwangerschapsverlof? Ga déze dingen dan zeker doen!

Heb je zwangerschapsverlof? Ga déze dingen dan zeker doen!

Je bent ver in het derde trimester van je zwangerschap en hebt net een luiertaart in ontvangst genomen van een erg enthousiaste collega. Ze hebben je uitgezwaaid en een 'fijne vakantie' (grr) gewenst. Vanaf vandaag ga je genieten van je welverdiende zwangerschapsverlof. 

Bij een eerste kindje is dit het moment waarop je écht nog even moet genieten van de laatste tijd waarop je alleen voor jezelf hoeft te zorgen. Beentjes omhoog, Netflix aan en veel koffie drinken met vriendinnen. Maar wat deden onze lezeressen nu precies tijdens hun verlof? We vroegen het jullie via onze Facebook-pagina en we kregen erg veel leuke, herkenbare antwoorden. 

Nesteldrang sloeg genadeloos toe!

Kim: "Ik ben nu 40 weken zwanger en heb net nog de vloer gedweild en mijn badkamer gesopt. Ik vind het zó moeilijk om stil te zitten!"

Pascal: "Ik heb het halve huis nog staan witten, inclusief alle plafonds. Met 38 weken was dat klaar, dus daarna kon de Grote Schoonmaak beginnen. Met 38 weken en 3 dagen braken de vliezen. Echt uitgerust was ik dus niet..."

Gelukkig deden veel moeders ook rustig aan

Adrie: "Mijn man en ik zijn met 38 weken nog op 'babymoon' geweest. Een heerlijk weekendje samen naar Egmond aan Zee. Zondagavond kwamen we thuis en maandag begonnen de weeën. Ik geloof dat de zeelucht onze kleine jongen goed heeft gedaan!"

Samantha: "Ik ging nog regelmatig naar de thuiswedstrijden van mijn favoriete voetbalclub! Daar kreeg ik dan altijd de opmerking dat ik de wedstrijdbal niet stiekem mee mocht nemen, haha!"

Romina: "Ik was hoogzwanger in de zomer, dus ik heb lekker elke dag in het zwembad gelegen!"

Stephanie: "Ik heb drie weken lang kunnen genieten van de Super Nintendo, die ik onder het stof vandaan heb gehaald. Lekker Old Skool!"

Heftige zwangerschappen

Leonie: "Vanwege bekkeninstabiliteit heb ik helaas niet veel kunnen doen. Ik kon niet eens zelf lopen! Gelukkig was mijn moeder er om me te ondersteunen. We hebben samen dus heel veel kopjes thee gedronken tijdens mijn verlof!"

Sonja: "Ik zat op de middelbare school tijdens de zwangerschap van mijn dochter. Ik wilde tot 38 weken naar school blijven gaan, maar de druk op mijn bekken werd te groot. Tot de 34 weken volgde ik alle vakken, tot 38 weken nog maar twee. Daarna besloot ik maar thuis te blijven..."

Bijzonder!

Familie van Egmond: "Met 38 weken zwangerschap ben ik getrouwd!"

Wat deden jullie tijdens je zwangerschapsverlof?

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Ik mocht mij vooral dagelijks in het ziekenhuis melden

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50