Handig: AI chatbot voor ouders!

Handig: AI chatbot voor ouders!

Je kunt natuurlijk van alles googlen als je vragen over een kinderwens, zwangerschap, bevalling of moederschap hebt. Maar hoe betrouwbaar is dat? Nu de AI-gekte heeft toegeslagen, is een Amerikaans techbedrijf daar handig op ingesprongen.

Het Amerikaanse techbedrijf Oath Bases, gespecialiseerd in Artificial Intelligence (AI), heeft een chatbot ontwikkeld voor ouders (in spe) die vragen hebben en graag antwoord willen krijgen dat door deskundigen wordt onderbouwd: ParentGPT.

In tegenstelling tot Google en ChatGPT, genereert ParentGPT alleen antwoorden die gebaseerd zijn op wetenschappelijke artikelen, echte artsen en Amerikaanse bronnen als de Amerikaanse Academie van Kinderartsen, Het Nationale Instituut van Kindergezondheid en het Amerikaanse College van Verloskundigen en Gynaecologen.

ParentGPT

Dus als je ParentGPT een vraag stelt over bijvoorbeeld borstvoeding, dan krijg je een antwoord dat samengesteld is uit het advies van een lactatiedeskundige, een slaapspecialist en een therapeut. En wat zo leuk is: de vraag kun je ook delen in de bijbehorende community, waarbij je naar de ervaringen van andere ouders kunt vragen.

Nieuwsgierig geworden: neem een kijkje op: ParentGPT.

Let op: antwoorden die je krijgt zijn gebaseerd op Amerikaanse richtlijnen.

Lees ook:

Neem ook een kijkje in de BabyBytes-encyclopedie
Ga voor ervaringen van moeders naar het BabyBytes-forum

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50