‘Grote’ broer helpt zijn moeder bij vroegtijdige bevalling

‘Grote’ broer helpt zijn moeder bij vroegtijdige bevalling

De 10-jarige Jayden Fontenot beseft volgens zijn moeder nog niet helemaal hoe belangrijk zijn rol is geweest bij de vroeggeboorte van zijn broertje. “Ik ben zo trots op hem. Hij heeft onze levens gered.”

Bijna anderhalve maand voor de uitgerekende datum, braken bij Ashly Moreau de vliezen. Ze was stomverbaasd toen ze een voetje eruit zag bungelen en besefte dat haar baby in de stuitligging lag, meldt Today.com.

Lees ook:
Alles wat je wilt weten over een stuitligging

Moeder helpen

Haar verloofde was net naar zijn werk gegaan en dus riep Ashly haar 10-jarige zoon Jayden. Ze vroeg hem om naar zijn oma te gaan die naast hen woont. Maar zij had net een rugoperatie ondergaan en kon nog niet goed lopen. Ze belde op haar beurt naar 911. Jayden rende ondertussen terug om zijn moeder te helpen.

“Ik was aan het huilen, maar probeerde kalm te blijven”, vertelt ze. “Ik zei tegen Jayden: ‘je moet me helpen bij de bevalling van je broertje en we moeten heel snel, omdat de babyvoetjes blauw worden en hij geen adem kan halen.’ Hij zei: ‘Vertel me maar wat ik moet doen en dan doe ik dat.’”

Ashly was behoorlijk aan het bloeden. Volgens de arts kwam dat door haar placenta die losliet, vanwege de vroeggeboorte.

“Ik was aan het huilen, maar probeerde kalm te blijven. Jayden was zo kalm, waardoor ik ook kalmeerde. Ik kon zien dat hij bang was, maar hij wist dat hij het moest doen.”

Leven gered

Jayden hielp zijn broertje Daxx uit de stuitligging door hem voorzichtig te draaien zoals zijn moeder hem uitlegde. Toen Daxx was geboren, ademde hij niet. Jayden rende naar de keuken om een neusreiniger te halen die Ashly wel eens gebruikt voor haar 11 maanden oude dochtertje en snelde terug naar zijn moeder en zijn broertje om wat lucht door zijn neusje te pompen.

De baby begon te ademen op het moment dat de ambulance arriveerde en hen meenam naar het ziekenhuis.

Inmiddels gaat het goed met Daxx.

Heldendaad

Voor zijn heldendaad wordt Jayden op zijn school geëerd door onder andere de burgemeester

Ashly: “Elke keer als ik eraan denk, moet ik huilen. Ik denk niet dat Jayden beseft wat hij heeft gedaan en hoe belangrijk het was.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50