Gezondheidsraad: vaccineer alle pasgeboren tegen rotavirus

Gezondheidsraad: vaccineer alle pasgeboren tegen rotavirus
  • in Baby
  • 8
  • 2151
  • 01/07/2021

Het rotavirus kan levensgevaarlijk zijn voor baby’s en daarom adviseert de Gezondheidsraad alle pasgeboren baby’s te laten vaccineren tegen dit virus. Uit onderzoek in het buitenland blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames van kinderen met maar liefst 80 procent kan dalen als ze zijn ingeënt.

De Gezondheidsraad adviseert om daarom de vaccinatie tegen het rotavirus op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma, meldt NOS.nl. Eind vorig jaar deden kinderartsen als een oproep om jonge kinderen te beschermen tegen dit virus om zo de druk op de zorg vanwege corona te verminderen.

Lees ook
Dít zijn de symptomen van het rotavirus

Rotavirus

Het rotavirus is de belangrijkste oorzaak van ernstige diarree in combinatie met uitdroging. Het rotavirus is levensgevaarlijk voor baby's. Doordat de symptomen lijken op een buikgriep en de huisartsen niet goed op de hoogte zijn van het rotavirus, belandt één op de 74 baby's in hun eerste levensjaar in het ziekenhuis. Dit terwijl er wel een vaccin is.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Omg wederom: Rota lijkt niet op een buikgriep, ROTA IS EEN BUIKGRIEP. En RS lijkt niet op een verkoudheid, RS IS EEN VERKOUDHEID. Alleen jonge kinderen kunnen er gewoon snel problematisch last van krijgen.

    En eerlijk: ik zou het prima vinden als een een vaccin kwam. Waarom is het voor bepaalde moeders met alles op de wereld prima om veiliger te zijn (de beste van de beste autostoelen, alle hoekjes afschermen, etc), maar een vaccin is er dan teveel aan en onzin? En iedereen die zegt “dat hun immuunsysteem dan nooit meer wat doet”: EEN VACCIN ACTIVEERT HET IMMUUNSYSTEEM. DAT IS DE HELE GRAP VAN HET SPUL.

    Tot zover m’n missie tegen onwetendheid 🤦🏼‍♀️

  • Assiral

    Ja... laten we nog meer rotzooi inspuiten.

  • Mammamvan4

    Inderdaad!

  • Moedervanmooieknulleneneenmeid

    Dit dus. Noway ze hebben een immuunsysteem laat die aub ook iets doen. Oudste heeft rotavirus gehad. Inderdaad flink ziek met 3 maanden. Maar je moet als moeder gewoon soms door de huisarts heen prikken als jij het gevoel hebt dat er iets niet pluis is met je kindje. Ik ben destijds zelf naar de SEH gereden en toen werd hij opgenomen en na een dag dronk hij al beter door het vocht. Kortom uitzieken. En jongste heeft RS virus gehad.

    Je merkt soms dat je als ouder ook niet serieus word gekomen, of je word als overbezorgd weggezet... En nu moeten ze ineens allemaal aan de prik. Nou mij niet meer bellen hoor. 😂

  • Assiral

    Precies. Alleen al dit stukje gaan mijn haren van recht overeind staan: “Doordat de symptomen lijken op een buikgriep en de huisartsen niet goed op de hoogte zijn van het rotavirus, belandt één op de 74 baby's in hun eerste levensjaar in het ziekenhuis. Dit terwijl er wel een vaccin is.”

    Misschien de huisartsen wat beter op de hoogte brengen van dit virus en daar de oplossing zoeken ipv weer een spuit er in rammen. Mij niet gezien.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50