Getest door BabyBytes-lezeressen: de S-fles van Difrax

Getest door BabyBytes-lezeressen: de S-fles van Difrax

De zoektocht naar de juiste fles voor je baby begint al tijdens de zwangerschap. Want ook als je kiest voor borstvoeding is het handig om de babyuitzet compleet te maken door alvast een fles in huis te hebben. Maar welk flesje kies je? Speciaal voor BabyBytes hebben vijf kersverse moeders de S-fles van Difrax getest voor een periode van twee weken. Alle kindjes waren tijdens deze test onder de twaalf weken, de periode dat de krampjes bij baby's op hun hoogtepunt zijn. 

S-fles van Difrax

De S-fles van Difrax is speciaal ontwikkeld om in de juiste, natuurlijke en ontspannen houding te kunnen voeden. Zeker de eerste maanden na de geboorte van je kindje staan in het teken van voeden. Daarom is het ontzettend belangrijk om hier een rustmoment voor jou en je kindje van te maken zodat jullie er samen van kunnen genieten. Daarbij is de S-fles een anti-colic fles waarmee darmkrampjes voorkomen worden. Hij heeft namelijk een ventiel in de bodem en hierdoor wordt er geen lucht vermengd met de voeding. Voedingswaarden en vitamines worden behouden en je kindje heeft minder last van krampjes, boeren en spugen.

 


 

Jessica (35) & Livay  (7 weken)

Jessica (35) heeft in drie jongens en test de S-fles samen met haar jongste zoon Livay, die tijdens het begin van de test zeven weken oud is: “Livay krijgt volledig flesvoeding maar heeft wel erg veel last van krampjes”. 

Eerste indruk: 

“De S-fles is een mooie fles en hij is makkelijk in elkaar te zetten. Onderin de fles zit een ventieltje die open moet zijn. Verder heeft de fles een mooie vorm en hij ligt makkelijk in de hand. Wat ik ideaal vind, is dat je hem helemaal uit elkaar kunt halen waardoor hij goed schoon te maken is. Ik merk dat mijn kindje erg rustig aan de fles drinkt en na het drinken ook makkelijk boert. De krampjes zijn aanzienlijk minder geworden. Ik heb eigenlijk niks aan te merken op deze fles”.

Beoordeling: 8

“Ik heb meteen nog een paar van deze S-flessen aangeschaft en zal de fles ook zeker aanraden aan een vriendin. Als eindcijfer geef ik de fles een 8. De fles zou voor ons perfect zijn als de maataanduiding aan twee kanten stond, zodat mijn linkshandige man hem niet om hoeft te draaien om het goed te zien”. 

 

Joke (32) & Joah (9 weken)

Joke (32) heeft drie kinderen. Haar jongste zoontje Joah is negen weken: “Ik ben erg benieuwd naar de S-fles van Difrax. Onze Joah heeft vreselijk last van krampen, doet hij er ook erg lang over om zijn fles leeg te drinken. Over een fles van 120 cc doet hij bijna een uur. Ook spuugt hij nadien melk uit en huilt hij vervolgens ontroostbaar”. 

Eerste indruk: 

“Wat een stoere, moderne fles. Echt een blikvanger. Het was eerst wel even zoeken hoe ik hem vast moest houden, als andere mensen onze zoon de fles geven houden ze hem vaak verkeerd om. In het begin moest hij wennen aan de grote speen, maar nu drinkt hij goed uit de fles. Wij merkten zeker dat de krampen minder werden. We hebben een rustige, zichtbaar tevreden baby sinds de gebruik van de Difrax. Ik heb er meteen nog één bij gekocht. Een nadeel vind ik dat ik de fles niet goed schoon krijg. Zelfs na een rondje vaatwasser zit er vaak nog witte poeder in de fles. Je komt niet makkelijk bij alle randen. Ook kun je lastig aflezen wanneer er 30 cc in zit”.

Beoordeling: 10

“Onze Joah is ondertussen 12 weken oud en een zeer tevreden baby. Wat een verrijking dat wij mee mochten doen met de Difrax test. De krampen werden na twee dagen al veel minder en de snelheid was ook beter te doen. Ik geef een 10 op het gebied van krampen, maar de schoonmaak vind ik wel een 6”. 

Nicole (38)

Nicole (38) is werd dit jaar moeder van haar tweede kindje (6 weken) die tijdens het testen van de Difrax fles nog volledig borstvoeding kreeg. “Het viel me meteen op dat de fles groot is met streepjes tot 250 ml. Ik geef 30-40 ml per keer op advies van consultatiebureau om te oefenen…”

Eerste indruk: 

“Ik hoopte dat de fles roze was maar na het openen van de verpakking, zag ik dat hij meer een soort terracotta bruin is. De fles houdt prettig vast en je kan er ontspannen mee zitten. Ik merk ook dat mijn baby goed uit de fles drinkt, ik hoef de fles niet telkens uit haar mond te halen om vacuüm te voorkomen. De fles is goed af te wassen met een flessenborstel. De bodem lekt wel snel. Als ik de fles au bain marie verwarm, blijft er in het richeltje van de bodem water staan en dit drupt dan op de baby”. 

Beoordeling: 7

“Mijn dochter wil liever aan de borst, maar deze fles accepteert ze wel goed. Ik zou hem zelf zeker kopen, maar dan een maat kleiner dan ik nu heb. Een aanrader!”

 

Liselotte (31) & Sem (5 weken)

Ook Liselotte (31) en haar vijfde kindje Sem hebben de S-fles van Difrax getest. Sem was vijf weken oud toen hij de S-fles mocht testen.

Eerste indruk: 

“Wat een mooie warme kleur heeft deze fles en hij is ontzettend makkelijk in gebruik. De fles ligt erg makkelijk in de hand en hij zuigt nooit vacuüm. Bij andere flessen moest ik vaak de dop er even afdraaien om vacuüm te voorkomen, maar dat hoeft bij de Difrax niet. Mijn kindje krijgt niet te veel lucht binnen. Hij heeft geen last van krampjes. Ook het schoonmaken gaat goed doordat de fles makkelijk uit elkaar kan”. 

Beoordeling: 10

“Deze fles heeft een dikke 10 verdiend! Mijn baby is absoluut tevreden en ik ook. Ik heb inmiddels meerdere S-flessen aangeschaft. Ook zou ik de fles zeker aanraden aan een vriendin, want het zijn top flessen”. 

Birthe (29) & Marren (7 weken)

Birthe (29) test de S-fles samen met haar zeven weken oude Marren: “Marren is een tevreden jongen maar heeft ook veel last van krampjes”. 

Eerste indruk: 

“Wat een mooie fles, ik ben gek op die najaarskleuren dus deze past heel goed bij ons. Ons kindje drinkt goed uit de fles. Wij zijn onlangs overgestapt naar Hero Comfort+ voeding vanwege heftige krampjes en ook deze dikkere voeding gaat goed door de Difrax fles. Daarom zou ik ouders die dit gebruiken ook zeker een S-fles aanraden. Wel met een speen in maat M in plaats van S. Als ik deze voeding geef met andere flessen dan merk ik dat mijn zoon last van buikklachten krijgt. Enige minpunt: soms lekt de fles aan de onderkant, ik ben er nog niet helemaal achter waarom”. 

Beoordeling: 9

“De S-fles krijgt van mij een 9. Mijn baby is tevreden en drinkt goed uit de fles. Een aanrader!”

 


 

Conclusie

Onze BabyBytes-lezeressen geven de S-fles van Difrax gemiddeld een 8,8. De lezeressen ervaren de S-fles van Difrax over het algemeen prettig in gebruik en merken ook dat krampjes minder worden. En een tevreden baby is een tevreden moeder!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Doortje282

  Fijne en mooie flessen! 馃槏

 • mama-van-een-kleine-prins

  Ik vond deze flessen echt niks. Bij de oudste had ik Dr browns bij de jongste Avent

 • Annanm

  Vreselijke flessen. Wat een gedoe dat schoon te maken en dan dat ventiel en bodem 10 x of vaker?! Opnieuw erin zetten zodat hij niet lekt. 馃槚 echt heel fijn als je baby aan het krijsen is van de honger. 馃ゲ

 • Assiral

  Echt he 馃槀

 • Dazielle13

  Lekkage is te voorkomen door het ventiel onderin er even uit te halen en opnieuw erin te drukken. Waarschijnlijk zit die niet goed erin gedrukt door het schoonmaken.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50