Genieten van brood: dit zijn de allerlekkerste recepten!

Genieten van brood: dit zijn de allerlekkerste recepten!

Een croissantje bij het ontbijt, een Italiaanse bol met parmaham, mozzarella en rucola bij de lunch, bij de borrel een stokbroodje met aioli en tot slot bij het diner een met falafel gevuld pitabroodje bij het avondeten. Ik HOUD van brood en als ik ooit zou moeten kiezen wat ik voor de rest van mijn leven zou willen eten, dan zou ik zonder twijfel voor brood kiezen. Of chocola.

In de afgelopen drie jaar wordt echter steeds minder brood gegeten. Er is twijfel ontstaan over of brood nu wel of niet in een gezond voedingspatroon past. Toch blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum dat brood wel degelijk een gezonde toevoeging is. Daarnaast is er heel veel variatie in soorten brood en kun je het op elk moment van de dag eten: van het ontbijt tot bij de borrel.

Dat brood lekker is, daar zullen de meesten van ons het over eens zijn. Toch wordt brood nog wel eens gezien als noodzakelijk goed. Er zijn zoveel mensen die vrij inspiratieloos iedere dag een boterhammetje met hagelslag eten bij het ontbijt, of een bolletje met pindakaas in een plastic zakje gooien voor de lunch. Niets mis mee, behalve dus dat het wat saai kan worden.

En dat terwijl er zo’n enorme variatie aan broodproducten is! Neem bijvoorbeeld brood gemaakt van andere granen dan tarwe (ik noem: spelt, haver, rogge). Deze soorten brood worden steeds populairder. Ook desembrood (zó lekker met oude kaas-salade!) neemt een enorme vlucht. Vergeet daarnaast de verschillende vormen van brood niet: van bolletjes tot focaccia’s en van pistoletjes tot croissants.

Nu de herfst weer is aangebroken, kan ik niet wachten om weer los te gaan met brood. Zo ben ik gék op kaasfondue en is er ook niets leuker dan samen met mijn peuter kaneelbroodjes te bakken. Om die uiteindelijk onder het genot van een kopje thee samen natuurlijk op te eten.

Ben je ook benieuwd naar alle mogelijkheden met brood en heb je ook zin in iets anders dan dat bolletje oude kaas in een boterhambakje mee naar je werk? Kijk dan absoluut op Brood.net, waar honderden heerlijke recepten te vinden zijn. En dus niet alleen maar geschikt voor het ontbijt! ;-) Daarnaast kun je op Brood.net terecht voor alle informatie die je met betrekking tot brood zou willen hebben. Houd bovendien BabyBytes de komende weken in de gaten, waar we filmpjes met de lekkerste recepten zullen plaatsen.

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Jenn123

    Ik ben benieuwd, I Love brood!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50