Gelezen op het forum: hoe sparen jullie geld voor je kind?

Gelezen op het forum: hoe sparen jullie geld voor je kind?

Spaar je geld voor je kind zodat hij dat later voor bijvoorbeeld voor een reis, studie of huis kan gebruiken? Of ben je meer van het beleggen of koop je iets in de hoop dat het over 18 jaar voor veel meer geld kan worden verkocht? Deze vraag kwamen we tegen op ons forum tegen en er kwamen veel adviezen binnen.

Nu sparen niet meer zo heel veel oplevert, kwam een van onze forumleden op het ludieke idee om op een andere manier geld opzij te leggen voor haar kind. Bijvoorbeeld door elk jaar een fles whiskey te kopen en als het kind 18 jaar is de keuze te geven om alle flessen te verkopen. 'Of zijn er toch nog andere leuke manieren om geld te sparen voor je kind?', was haar vraag. Hier een paar tips van andere forumleden waar jij misschien ook wat aan kunt hebben:

Goud

Y: "Momenteel is de goudprijs erg hoog, maar als deze een dip zou krijgen, zou ik in goud beleggen. Maar ja, het blijft beleggen...

Zilvervloot-spaarrekening

U: "Wij hebben een Zilvervloot-rekening geopend, daar krijg je nog wat rente op."

Sparen

J: "Wij sparen wel, maar onze kinderen krijgen geen zak geld van ons op een bepaalde leeftijd. Wij zullen later dingen voor ze betalen, maar we hebben geen potjes per kind en ze krijgen zelf geen beschikking over door ons gespaard geld. Ik vind het niets om een 18-jarige met een nog onvolgroeid brein de beschikking over zo'n groot bedrag te geven, in welke vorm dan ook."

L: "Wij sparen elke maand 25 euro per kind."

C: "Hier gaat alle kinderbijslag op een spaarrekening en mijn man maakt elke maand geld over en ik ook. Ook gaat een deel van het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en wat we van de belasting terugkijken naar de spaarrekening. We hebben nu in vijf jaar tijd al ruim 12.000 euro op de rekening en dat gebruiken we als zij gaan studeren."

Meer tips op het forum over deze topic lees je hier.

Zorg jij voor een extra spaarpotje voor je kind en hoe doe je dat dan?

BabyBytes-forum

Ook een prangende vraag over bijvoorbeeld de opvoeding, babynamen, persoonlijke issues? Neem eens een kijkje op ons BabyBytes-forum!
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Mama-R

    De kinderbijslag zet ik op haar rekening. Als ze 18 is heeft zij wel een mooi bedrag bij elkaar.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50