Gelezen in de BabyBytes-encyclopedie: de slijmprop

Gelezen in de BabyBytes-encyclopedie: de slijmprop

Het klinkt een beetje vies: de slijmprop. Maar als je zwanger bent, krijg je er (soms onopgemerkt) mee te maken. Wat is de slijmprop precies? In onze BabyBytes-encyclopedie vind je er meer informatie over.

Als je zwanger bent hoor je soms de meest rare termen, zo ook de slijmprop. Het is iets wat elke zwangere heeft. Maar wat is het nu precies en waar dient het voor?

Wat is een slijmprop?

Een slijmprop kun je zien als een soort plug die de baarmoedermond tijdens je zwangerschap afsluit. Het bestaat uit taai, snotterig slijm die vanaf het begin van je zwangerschap ontstaat en ervoor zorgt dat je baarmoeder wordt beschermd tegen infecties. Deze prop zal blijven zitten tot vlak voor je bevalling.

BabyBytes-encyclopedie

Wil je weten wat er gebeurt als de slijmprop van de baarmoedermond los komt?

>> Lees verder in onze BabyBytes-encyclopedie.
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50