Geen vrienden, alleenstaande ouder vaak eenzaam

Geen vrienden, alleenstaande ouder vaak eenzaam
  • in Relaties
  • 3
  • 3702
  • 26/09/2018

Alleenstaande ouders en mensen die gescheiden zijn, voelen zich het vaakst eenzaam. Maar liefst 19 procent van de singles met kinderen zegt zich in sterke mate eenzaam te voelen.

Mensen die gescheiden zijn lopen een nog groter risico om zich eenzaam te voelen, bij deze groep komt eenzaamheid drie keer vaker voor dan bij gehuwden, nooit-gehuwden en mensen van wie de partner overleden is. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eenzaamheid

Het onderzoek laat zien dat 65 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder zich niet eenzaam voelt. Bijna 30 procent is enigszins eenzaam en 7 procent voelt zich in sterke mate eenzaam.

Sociaal en emotioneel vlak

Eenzaamheid kan op zowel sociaal als emotioneel vlak voorkomen. Bij het eerste heeft iemand behoefte aan meer sociale contacten, terwijl bij het tweede een emotioneel hechte band gemist wordt. Van de vijftienplussers ervaart 12 procent sterke sociale eenzaamheid, 8 procent kampt met sterke eenzaamheid op emotioneel gebied.   

Week tegen Eenzaamheid

Koningin Maxima opent donderdagochtend in Enschede de Week tegen Eenzaamheid. Ze doet dat tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid vinden honderden activiteiten plaats waar mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten kunnen opdoen en bestaande contacten kunnen versterken.

Voel jij je eenzaam? Wat valt er volgens jou tegen eenzaamheid te doen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50