Geboortefotografie: Als de bevalling sneller gaat dan iedereen had gedacht...

Geboortefotografie: Als de bevalling sneller gaat dan iedereen had gedacht...

Geboortefotografie: wij zijn fan! Er is weinig mooier dan de emoties die bij een bevalling komen kijken op beeld vastgelegd zien. Gelukkig mogen we eens in de zoveel tijd een geboortereportage met jullie delen. Deze keer kregen we van Annemiek en Marjolein van VerWonder Fotografie het geboorteverhaal van Judith en haar dochtertje Jolien toegestuurd. 

"Aan het eind van de middag kreeg ik een berichtje van Judith dat het wat onrustig was, maar er nog niet echt wat aan de hand was. 's Avonds nog steeds hetzelfde verhaal: weeën ruim uit elkaar en onregelmatig. 'Ik hoop lekker de nacht door te komen,' appte Judith, maar dat ging toch iets anders...

Lees ook:
Overweeg je geboortefotografie? Dan wil je DIT weten!

Gebroken vliezen

Later op de avond braken de vliezen. 'Ik ben thuis en blijf thuis,' berichtte ze. Gelukkig was Judith's partner zo eigenwijs om toch met het ziekenhuis te overleggen. Rond middernacht zijn ze toch in het ziekenhuis en worden de weeën heftiger. Ik ga er vanuit dat ik vannacht op pad moet, maar dat het zo ging had ik niet gedacht. Om 03.04 uur word ik gebeld met de mededeling dat er haast bij is. Ik ben in no time aangekleed en met mijn spullen onder de arm hop ik de auto in. Om 03.34 loop ik de verloskamer in en hoor ik een klein huiltje. Oooh nee, ze is al geboren! 

Een prachtige dochter

Een prachtig slaperig meisje ligt lekker bij mama bij te komen. Papa en mama genieten van hun tweede kindje, ze wordt aan alle kanten bewonderd en geknuffeld.
Heel even is het nog spannend, omdat de placenta niet makkelijk komt. Dit brengt oude herinneringen op van de vorige bevalling waarbij Judith op de operatiekamer is beland. Gelukkig gaat het dit keer goed en kunnen papa en mama samen heerlijk genieten van hun mooie kleine meisje. 

Snelle bevalling

Na een tijdje vertelt Judith het verhaal: dat ze maar drie centimeter ontsluiting had en iedereen dacht dat het nog wel even zou duren. Toen ze een uurtje later echter het gevoel kreeg dat het kindje er echt uit wilde, bleek dat ze volledige ontsluiting had. Papa heeft mij toen direct gebeld, maar zoals de verpleegkundige ook zei: hier had ik nooit op tijd bij kunnen zijn, dit ging zo snel, dit had niemand verwacht. Gelukkig kan ik voor dit gezin nog de mooie waardevolle eerste momenten samen vast leggen. Die eerste bijzondere momenten met je kindje, het genieten, het verwonderen en elkaar voor het eerst zien. 

Kindje bewonderen

Mama's zien hun kindjes vaak nog niet zo goed omdat het kindje lekker op je buik ligt, het is dan ook zo bijzonder als je je kindje voor het eerst even helemaal kan bekijken en de verloskundige dan ook nog laat zien hoe je kindje in je buik heeft gezeten. Zo bijzonder dat zo'n klein baby'tje zo heerlijk opkrult en helemaal rustig wordt van de houding die ze in de buik had. 

Papa

Voor papa en Jolien is het extra genieten als mama even onder de douche staat: knuffel- en bewondertijd voor papa en zijn kleine meid. Jolien vindt het zo lekker bij papa dat ze heerlijk in slaap valt, een echt slaapkopje na de snelle bevalling. Na het douchen en knuffelen kan dit mooie nieuwe gezin lekker naar de kraamafdeling, waar ik afscheid van ze neem nadat ik ze heel veel geluk en liefde heb gewenst.

Bedankt voor jullie prachtige foto's Annemiek en Marjolein en mama Judith, onwijs bedankt dat we jullie bijzondere verhaal en mooie foto's mochten delen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Poosh

    Wat een mooi kindje

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50