Foto watergeboorte mag niet op social media

Foto watergeboorte mag niet op social media

De Belgische geboortefotograaf Marijke Thoen plaatste een foto van een watergeboorte op Facebook en op Instagram, maar werd door beide netwerken verwijderd.

Op de foto is te zien hoe een ‘groot’ zusje bij de geboorte van haar broertje, dat in het water werd geboren, aanwezig was. “Het is zo’n speciale foto als de grote zus haar broertje geboren ziet worden”, vertelt ze aan HuffingtonPost. “Het is een van de mooiste geboortes die ik in mijn 10-jarige carrière als fotograaf heb meegemaakt.”

Lees ook:
Prachtig: deze onderwaterbevalling wil ik ook wel

Viraal

Ze deelde de foto op haar Facebook-pagina en de post ging viraal. “Het werd duizenden keren gedeeld.” Totdat ze een melding van het sociale netwerk kreeg dat haar foto te expliciet was. Facebook verwijderde de foto en haar account werd geblokkeerd.

Daarna had ze een screenshot op Instagram geplaatst, maar ook die werd verwijderd.

Dit is de foto van Marijke Thoen die werd verwijderd:

Teveel bloot

Volgens een woordvoerder van Facebook en Instagram was haar foto verwijderd omdat er volgens het reglement teveel bloot in te zien was.

Snap jij waarom dat sociale media de foto hebben verwijderd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden