Foto: superhandige tip om je kind op school te troosten

Foto: superhandige tip om je kind op school te troosten

Voor veel kinderen is het ontzettend wennen om naar de peuterspeelzaal of naar school te gaan. Vooral de eerste keren (na de vakantie) zijn lastig. Deze Britse mama had echter een briljante oplossing om haar zoontje vanaf een afstandje te troosten!

Ze tekende een hartje op haar handpalm en eentje op die van haar zoon. Als ze daar op drukten, zou de ander een 'knuffel' krijgen. 

Het zoontje van Louise Mallet ging voor het eerst een hele dag naar school. Tijdens zijn halve wendagen had hij zijn moeder erg gemist. Hij had haar ook verteld dat hij om haar had gehuild. Het leek haar daarom een goed idee om op beide handen een hartje te tekenen (en eentje op de arm van haar zoontje, voor als de inkt te snel van zijn handpalmpje gesleten zou zijn). Hij mocht het hartje indrukken als hij zijn moeder zou missen. 

Lange knuffel

Bij thuiskomst bleek dat hij haar inderdaad had gemist, maar dat hij niet had hoeven huilen. "Ik heb hem heel lang ingedrukt, mama", vertelde hij. "Ah, dus dát wat die lange knuffel die ik voelde!" had Mallet terug gezegd, "Heb je mijn knuffel ook gevoeld?" 

Een super goed idee en gelukkig met goed effect!

Waren jullie kleintjes ook zo verdrietig op school of op het kinderdagverblijf?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50