Esther (39): “Als ik stop zeg, mag je niet persen, zei de verloskundige…”

Esther (39): “Als ik stop zeg, mag je niet persen, zei de verloskundige…”

Esther heeft al een paar dagen harde buiken. Zo ook de bewuste dat dat de bevalling begint. “We zaten aan de eettafel en mijn man had dienst en werd opgeroepen. Ik ging alvast eten met mijn dochter”. 

Harde buiken

“Hij was om half zes alweer thuis en ik vertelde hem dat dit toch echt meer was dan alleen harde buiken. Ze kwamen namelijk erg snel achter elkaar. Na even gewacht te hebben, hebben we toch om zes uur de verloskundige gebeld”.

Bel de kraamzorg!

“Mijn partner bracht onze dochter ondertussen voor de zekerheid bij een nichtje, omdat we ondertussen wel beter weten. Ik had snel haar tas ingepakt en ondertussen pufte ik de weeën weg. Om 19:00 komt de verloskundige binnen en checkt boven op bed mijn ontsluiting. Onmiddellijk zegt ze: ‘Bel de kraamzorg, we gaan alles klaarzetten want je hebt al 6 á 7 centimeter ontsluiting. ‘’Sorry, wat zeg je?’, reageer ik verbaasd. ‘Je krijgt je zoontje vanavond nog in je armen!’, zegt de verloskundige”. 

Lees hier nog meer bevallingsverhalen...

Stoppen met persen

“Nadat de kraamzorg gebeld was, ging alles super snel. Ik weet niet precies hoe alles gelopen is, maar één ding weet ik nog heel goed; het moment dat ik eindelijk mocht gaan persen. Tot de verloskundige roept: ‘Als ik tegen je zeg dat je moet stoppen met persen, doe je dat oké?’

Bloedserieus

“Ik vroeg nog waarom dat was, maar ze vertelde dat ze het later wel uit zou leggen. Toen was het moment daar… Ik moest van haar stoppen met persen! Ik schreeuwde dat ik niet kon stoppen en door moest persen. Gelukkig had ik het lef niet, want de verloskundige was bloedserieus”. 

Scheuren

“Na tien minuten, om 20.31 uur is ons zoontje geboren. Waarom moest ik nou stoppen met persen? Het ging allemaal zo snel dat de kans op scheuren erg groot was en dat het een trauma voor mijn zoontje zou kunnen zijn. Achteraf ben ik blij dat ik geluisterd heb, want ik heb er niks aan overgehouden… Behalve een schat van een kereltje!”

Had jij een snelle bevalling bij een volgende kindje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Ik heb na de tweede ( eerste was knip en een hele waas 🤣) gezegd dat het handig is als VK s zeggen waarom iets is als de vrouw beetje voor rede vatbaar is. Niet iedereen is zo maar ik wil graag weten hoe de situatie erbij staat. Dus “ niet persen” is onduidelijker dan “ niet persen de navelstreng zit om de nek” dan kun je makkelijker je oerkrachten temmen

  • Robin->April.2024

    Ik had een erge Complicatie tijdens de geboorte. Toen mocht ik ook niet meer persen, maar dat kwam omdat mijn dochter haar schouder achter mijn Schaambot vastzat. Wij hebben blijkbaar enorm veel geluk gehad dat we het overleefd hebben. Hartslag daalde en ik heb heel veel bloed verloren. Dus ja als de Verloskundige zegt dat je niet mag persen, kan je dat beter ook niet doen

    De bevalling duurde in totaal 1,5 uur. Ik ben aan het kijken of ik eventueel een keizersnede kan krijgen. Ik heb geluk gehad dat we het ziekehuis nog maar net gehaald hebben. De kans dat het dit keer sneller gaat is heel groot. Aangezien de kans met 25 procent verhoogd is dat ik weer dezelfde Complicatie krijg tijdens de bevalling, lijkt het me beter preventief een Keizersnede te plannen. Als ik thuis ben en het ziekenhuis niet haal, zou het dit keer wle eens heel verkeerd af kunnen lopen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50