Esmee (33): “Een deel van mijn hart is met hem mee gestorven…”

Esmee (33): “Een deel van mijn hart is met hem mee gestorven…”

Esmee (33) had alles klaar voor de komst van haar zoon. Esmee: “Alles voor elkaar. Verhuisd met zeven maanden zwangerschap, babykamer netjes, kleding kastje gevuld met gestreken kleertjes…”

Controle met 40+5

“Na een controle met 40+5 weken, bleek na een hartfilmpje dat mijn zoon niet meer comfortabel was en werd er besloten om in te gaan leiden. Dit gebeurde meteen de volgende dag. Weeën werden opgewekt met een ballonnetje. De ontsluiting verliep traag, totdat ik tegen de nacht opeens persweeën kreeg”. 

Spoedsectio

“Ik bleek op 9 centimeter te zitten en daarom werd geadviseerd om de persweeën weg te puffen. Dit ging niet. Ik voelde een scherpe pijn bij mijn navel en zag dramatisch het hartslagje van mijn zoon zakken van 150 slagen naar 50 slagen. Ik bleek een uterusruptuur te hebben, oftewel een gescheurde baarmoeder. Ik raakte in shock en gaf bloed over. De operatiekamer werd met spoed klaar gemaakt voor een spoedsectio”. 

Lees meer real-life verhalen. Lees meer bevallingsverhalen.

Reanimatie

“Mijn zoon Fabian kwam op 10 december levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en kreeg weer een hartslag. Hij werd met spoed overgeplaatst naar een universitair ziekenhuis, ik volgende met een andere ambulance. Na vijf dagen, ondanks lichaamskoeling en medicatie, bleek hij een ernstige hersenbeschadiging te hebben door het zuurstoftekort. Hij zou geen menswaardig bestaan kunnen hebben”. 

Afscheid

“De behandeling werd op advies van de kinderarts gestopt en mijn zoon Fabian overleed op 15 december op mijn borst, een deel van mijn hart is met hem mee gestorven. Hij lag thuis opgebaard en hier hebben zijn broer, zus en ik afscheid van hem hebben kunnen nemen. Stichting Make a Memory heeft dierbare foto’s gemaakt, waar ik hun tot op de dag van vandaag nog zeer dankbaar voor ben”.

Dit verhaal is anoniem ingezonden via het contactformulier. Esmee is een schuilnaam, de echte naam is bekend bij de redactie.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Wat vreselijk 💔

  • 12345678

    Brrrr verschrikkelijk, kippenvel over mn hele lijf.. wat in en in verdrietig 😔

  • My-two-Pride-and-Joys

    Wat verschrikkelijk.. geen woorden voor...veel sterkte aan de ouders gewenst!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50