Ernstige brandwonden bij kind enorme invloed op gezin

Ernstige brandwonden bij kind enorme invloed op gezin

Kinderen die ernstige brandwonden hebben opgelopen, zorgt bij maar liefst een op de vijf moeders voor langdurige posttraumatische stressklachten (ptss).

Een maand na een brandongeluk heeft 48 procent van de moeders en 26 procent van de vaders last van deze klachten. Na anderhalf jaar heeft 19 procent van de moeders en 4 procent van de vaders nog last van ptss, meldt Telegraaf.nl.

Lees ook:
Hoe kun je brandwonden voorkomen bij jonge kinderen

Emoties

Marthe Egberts die aanstaande vrijdag wil promoveren op haar studie naar de psychische effecten van lichaamsverbrandingen, zegt dat er veel verschillende emoties voorbijkomen die de verwerking in de weg staan. Denk aan schuldgevoel, angst, boosheid en verdriet. Ook is volgens haar een brandwondenongeluk van grote invloed op het hele gezin. Niet alleen het ongeluk kan een enorme impact hebben, maar ook de pijn, nazorg en de (blijvende) littekens.

Het onderzoek werd gedaan door de Universiteit Utrecht en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden