Erlinde: ‘Het lukt me niet om mijn zwangerschapskilo's kwijt te raken’

Erlinde: ‘Het lukt me niet om mijn zwangerschapskilo
 • in Moeder
 • 2
 • 1464
 • 15/10/2023

Hoeveel kilo je aankomt tijdens je zwangerschap verschilt per persoon. En of het je lukt om je overtollige zwangerschapskilo's weer kwijt te raken verschilt ook weer per persoon. Daar kan BabyBytes-lezeres Erlinde meer over vertellen: ‘Ik raak extra zwangerschapskilo's maar niet kwijt. En ik weet eigenlijk ook wel waarom...’

“Als ik nu foto's bekijk van vroeger, dan realiseer ik me wat een slanke den ik toen was. Ik kon eten wat ik wilde, en er kwam geen grammetje aan. Maar dat eetpatroon dat is nu funest voor mijn figuur. Ik ben vergeleken met toen 15 kilo aangekomen en ik raak ze met geen mogelijkheid kwijt. Nou ja, misschien doe ik een beetje overdreven, want ik doe er nu ook weer niet alles aan om weer een beetje in shape te komen...”

Eetpatroon aanpassen

“Ik wil het wel heel graag: die overtollige kilo's kwijtraken, maar ik heb er zo'n enorme moeite mee om mijn eetpatroon aan te passen. Ik was gewend om daar nooit echt op te letten, want ik kwam toch niet aan. En tijdens mijn zwangerschap trok ik dat patroon door, met de gedachte dat het dan wel weer goed zou komen als ik eenmaal bevallen zou zijn. Ik zou dan weer het sporten oppakken en dat kon dat mijn eetgedrag weer een beetje compenseren.

Ik viel ook wel weer wat af na mijn zwangerschap, maar er bleven toch wat extra kilo's aan mijn buik, billen en heupen plakken...”

Boeten

“Ik weet niet wat er is gebeurd door mijn zwangerschap: duidelijk is dat mijn lichaam niet meer zo werkt zoals voor mijn zwangerschap. Alles wat ik eet, blijft nu aan mijn lichaam plakken en gaat er niet meer vanaf. Ook niet door meer te sporten. Dat komt natuurlijk door mijn eetpatroon. Ik kan niet meer een hele zak chips opeten zonder dat ik daar nu voor moet boeten...”

Dilemma

“Ik vind dat heel lastig, want aan de ene kant baal ik van mijn na-de-bevalling-lichaam, maar aan de andere kant wil ik gewoon blijven eten wat ik wil eten. Tja, dan wordt het volgens mijn diëtiste heel moeilijk om weer mijn oude lichaam terug te krijgen.

Dus nu is mijn dilemma: mijn lichaam accepteren zoals het is, of toch gaan voor een dieet?”

Is het jou gelukt om je overtollige zwangerschapskilo's kwijt te raken? 

Ook jouw verhaal delen?

Wil jij graag jouw verhaal delen? Bijvoorbeeld over je leven als moeder, je relatie, je zwangerschap, je gezin of iets anders. Deel jouw verhaal met de redactie van BabyBytes! Dat kan via dit formulier. Wil je het liever anoniem doen dan kun je dat via dit formulier makkelijk aangeven. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

Lezeressen vertellen: 'Zo kwam ik van mijn zwangerschapsbuikje af'
Zó kun je van je na-de-bevalling-lichaam leren houden

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Jvb

  Geen dieet, dat werkt altijd maar tijdelijk. Ineens veel minder calorieen eten is helemaal niet vol te houden, en je vervalt na een dieet weer in oude gewoontjes en dan begint het jojo-en. Daarbij draaien veel dieten om het skippen van voedingsgroepen en dat is helemaal niet nodig, je moet er alleen de juiste balans in vinden. Leer over eten zodat je kunt werken aan een andere levensstijl. Je kunt echt eten wat je lekker vindt, je kunt echt chips eten. Kijk eens bij mensen als Lot Beukers of Cara vd Rijken.

 • Flamingootje

  Uiteindelijk gingen bij mij de laatste kilootjes eraf toen ik het programma van TopFitSuikervrij ging volgen. Vond het belachelijke prijs dus gedeeld met een vriendin. Maar het was echt een stok.achtdr de deur en door niets meer met suikers of zoetstoffen te eten (en het zit in zooooveeeeel) en de schuilnamen voor suiker te leren herkennen ben ik van de laatste kilootjes afgekomen.

  En toen werd ik zwanger van baby 2 hahahah

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50