Ergernissen aan je partner als jullie ouders worden

Ergernissen aan je partner als jullie ouders worden

Als je nét samenwoont met je grote liefde, kom je erachter dat er hier en daar toch ook wel kleine ergernissen tussen jullie bestaan. Zo draait hij het dopje niet terug op de tandpasta en liggen er steevast vieze sokken aan zijn kant van het bed. Bovendien ergert hij zich aan jouw haren in het afvoerputje van de douche en de make-up producten die je nooit opruimt. Geef het een paar ruzies en dan zijn jullie hier ook weer aan gewend.

Maar dan komen er kinderen en dan kom je weer hele andere ergernissen tegen. Ongetwijfeld heeft je partner er ook een aantal richting jou (dat elk gesprek minstens één keer over de baby gaat, bijvoorbeeld), maar daarover een andere keer meer.

Ventileren

Ik ondervroeg mijn vriendinnen over de ergernissen over hun partners. Voor de duidelijkheid: ze zijn allemaal gelukkig getrouwd of gelukkig samenwonend, dus don’t worry. Soms is het gewoon leuk om even te ventileren ;-)

- Op één of andere manier lijkt hij ‘s nachts doof. Als de baby huilt, krijgt hij daar niets van mee.

- Áls hij dan wakker wordt (bijvoorbeeld omdat jij hem een por geeft) lukt het hem niet om de baby stil te krijgen. Hoe zeer hij ook zijn best doet, na een half uur zingen, roept hij toch jou to the rescue. Lief geprobeerd, maar het resultaat blijft hetzelfde: daar sta je weer...

- Jij staat te koken, de baby huilt in de box. “Zal ik hem maar troosten?” vraagt hij. JA NATUURLIJK, HOEZO NIET?

- De kinderen zijn iets ouder en op één of andere manier lukt het hem om in slaap te vallen op de bank, terwijl zij zichzelf vermaken. Hóe dan? En: dat is toch geváárlijk!

- De outfits die vaders uitzoeken… Nou ja, dit puntje behoeft geen verdere uitleg, toch?

- Zijn er vaders die wél in staat zijn om het kapsel van hun dochters fatsoenlijk van een staartje, vlechtje of strikje te voorzien? Of die daar überhaupt aan denken?

- Vaders zijn doorgaans nuchterder dan moeders. Heerlijk dat hij zich niet zo druk maakt over een te warme of te koude slaapzak, maar wel vervelend dat jij het gevoelsmatig dan moet doen.

- Welke vader heeft het initiatief genomen om: een kinderdagverblijf/school uit te zoeken? Het eerste hapje te gaan pureren? Een tandenborsteltje te kopen na het doorbreken van het eerste tandje? Precies.

- Stoeien met de kinderen, vlák voordat ze naar bed gaan. HEERLIJK die schaterlachende kleintjes in pyjama’s die over hun vader heen rollen, maar zó onhandig om ze daarna rustig in bed te stoppen…

- Wel eens een man met griep in huis gehad? Dan weet je precies wat ik bedoel. Bereid je dus maar voor op de komende griepgolven. Want mama zal ongetwijfeld heel veel alleen moeten doen…

Welke ergernissen herken jij?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Tjoepie

    Niet een ergernis maar: meneer dacht de 1e x dat ik weer ging werken, dat hij een half uur voordat hij naar zijn werk ging kon opstaan en in die tijd zichzelf kon wassen, ontbijten en dan nog de baby kon doen en wegbrengen. Ja kweetniet...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden