Ellen (24) werd ingeleid: “Er stonden gelijk acht mensen aan mijn bed, want ze wisten niet hoe dit kwam”.

Ellen (24) werd ingeleid: “Er stonden gelijk acht mensen aan mijn bed, want ze wisten niet hoe dit kwam”.

Afgelopen december beviel Ellen van haar zoontje Piet Jacob. Ze werd ingeleid: “Ik was eigenlijk 24 december uitgerekend, maar ik liep al in het ziekenhuis omdat ze mijn zoontje erg klein hadden ingeschat”.

Angstig

“In de twee weken voor de bevalling was ik al vier keer naar het ziekenhuis geweest omdat ik mijn zoon niet voelde. Ik werd hier erg angstig van aangezien ik begin vorig jaar al een miskraam gehad heb. Ik vond het ontzettend eng dat ik mijn zoon niet voelde”.

Beslissing genomen

“Uiteindelijk moest ik op maandag 3 december naar het ziekenhuis om een hartfilmpje te laten maken. Omdat ik die dag 37 weken zwanger was, gingen we ook bespreken hoe het nu verder moest. We toen hebben gezamenlijk de beslissing genomen om te gaan inleiden”.

Verweken

‘Die middag kreeg ik een ballonkatheter om de baarmoedermond te verweken, ze hebben hier drie keer over gedaan. ‘s Avonds kreeg ik weer een CTG scan en ineens was de hartslag van Piet van 140 naar 60 gegaan. Er stonden gelijk acht mensen aan mijn bed, want ze wisten niet hoe dit kwam. Ik kreeg een infuus en er werd een echo gemaakt, alles was goed”.

Lees ook: 
Bevallingsverhaal van Janna (29): “De rest kwam nog niet mee, er zat een schouder vast, ik moest me op handen en knieën draaien”.

Ontsluiting

“Rond half negen ‘s avonds viel mijn ballonkatheter eruit en had ik 2-3 centimeter ontsluiting. Ik zou dinsdagochtend ingeleid worden, maar Piet zijn hartslagje was al drie keer weggevallen die avond. Ze besloten mij ‘s avonds in te leiden, erg fijn!”

Ruggenprik

‘Om tien uur werden mijn vliezen gebroken en na een kwartier kwamen mijn weeën zelf op gang. Ik heb toen gelijk gevraagd of ik een ruggenprik mocht, omdat ik veel pijn had. Binnen twee keer was de ruggenprik gezet. Ik kreeg ook meteen een blaaskatheter, want je benen zijn verlamd bij een ruggenprik”. 

Beenwee

“Hierna kreeg ik een beenwee, dat was verschrikkelijk. Ik gilde en schreeuwde het uit, het deed zo’n zeer en ze begrepen niet wat er aan de hand was. Daarna ga ik aan dat de blaaskatheter niet goed zat, die hebben ze er toen gelukkig uitgehaald”.

Persen

“Omdat ik inmiddels tien centimeter ontsluiting had, mocht ik gaan persen. Na vier persweeën werd onze zoon Piet op 4 december om 03.26 geboren. Ik kreeg nog wel een knip en mijn zoon zat daarna aan de beademing omdat hij zijn eigen lichaamstemperatuur niet op peil kon houden. Na 48 uur mochten we naar huis. Hij is dus binnen 5,5 uur geboren. Mijn zoon woog 2415 kg en was 50,5 cm. Het gaat nu ontzettend goed, zes weken later was hij al acht pond”.

Bijzondere ervaring

“Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ‘inleiden’ inhield, want ik had het nooit opgezocht. Ik was ook niet bang voor de bevalling, ik liet alles op me afkomen. Hoe dan ook, hij zal eruit moeten. Het was een bijzondere ervaring, ik zou het zo nog een keer over willen doen!”

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Dat kan door onderstaand contactformulier in te vullen en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50