Een dreumes met driftbuien, hoe reageer je daarop?

Een dreumes met driftbuien, hoe reageer je daarop?

Ook al is ze nog maar 16 maanden, mijn dochtertje heeft soms al flink last van driftbuien. Als ze iets niet mag of soms uit het niks, gooit ze zichzelf heftig huilend naar achter op de grond. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om op haar te reageren als dit gebeurt. Elk kindje is natuurlijk anders en zal een andere aanpak nodig hebben, maar hier zijn een paar tips voor als je dreumes een zogenaamde ‘tantrum’ heeft.

Blijf zelf kalm

Gebruik je inlevingsvermogen, hoe zou jij zelf willen dat iemand reageert als jij heel boos en verdrietig bent. Wil je dan dat iemand boos wordt of dat iemand rustig reageert en je probeert te kalmeren. Vast het laatste.

Honger of moe?

Vooral als ze nog niet kunnen praten, kunnen ze lastig aangeven of ze ergens behoefte aan hebben. Daarom kun je je eerst afvragen of je kindje honger heeft of misschien wel toe is aan een middagslaapje en daarom wat snel uit zijn of haar slof schiet.

Aandacht

Ben je de hele tijd druk bezig geweest? Misschien wil je kindje gewoon wat aandacht en een dikke knuffel. Praat tegen je kindje en leg uit dat het normaal is om af en toe boos te zijn.

Even naar buiten?

Een uurtje in de buitenlucht doet wonderen. Even lekker buiten rennen of spelen in de speeltuin zal ze enorm opbeuren.

Laten uitrazen?

Helpen de bovenstaande oplossingen niet, misschien maar even laten uitrazen. Als de driftbui eenmaal over is, neem dan even een momentje om erover te praten en geef elkaar een knuffel.

Dingen die je beter niet kunt doen:

  • Schreeuwen
  • Een voorwerp geven om te kalmeren zoals een speen of knuffel
  • Straf geven omdat hij boos of verdrietig wordt
  • Emotioneel of fysiek reageren
  • Toegeven en hem zijn zin geven
  • Meteen oppakken om te troosten

Wat doe jij als je dreumes of peuter een woede uitbarsting heeft?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

0 leden zijn nu online
    Aanmelden