Een capsule wardrobe kan ook tijdens de zwangerschap

Een capsule wardrobe kan ook tijdens de zwangerschap

Minimalisme in de kledingkast is helemaal hip. Heb jij ook een kast vol met kleding, maar nooit iets om aan te trekken? De oplossing is niet méér kleding kopen, maar juist waardevolle items behouden en de dingen die je nooit draagt wegdoen.

Minder kleding

Minder kleding kopen is beter voor het milieu. Het idee is dat je beter een duurzaam, kwalitatief goed kledingstuk kunt kopen dat een aantal jaren meegaat, dan fast fashion dat maar één seizoen meegaat.

Capsule wardrobe

Met een zogenaamde capsule wardrobe heb je maar rond de 37 items nodig in je kledingkast, inclusief schoenen en jassen. Je mag wel onderscheid maken tussen zomer en winter garderobes. Als je deze items een beetje goed weet te combineren, kun je tot wel tachtig verschillende outfits komen.

Eigen stijl

Hoe je de capsule wardrobe samenstelt, is helemaal aan jou. Je hebt je eigen stijl en eigen favoriete items. Op Pinterest staan veel inspiratiebeelden van hoe een capsule wardrobe eruit kan zien. Hieronder zie je een voorbeeld van een zomer capsule wardrobe.

Bron

Zwanger

Als je zwanger bent, is kleding uitzoeken al extra lastig. Veel vrouwen vinden niks leuk staan. Ook tijdens je zwangerschap kun je een capsule wardrobe samenstellen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niets teveel koopt. Deze garderobe kan bijvoorbeeld bestaan uit twee zwangerschapsbroeken, een legging, een vest, een trui, vijf t-shirts/tops, een rok, drie jurken, een jas en vier paar schoenen. Of je kunt de afbeelding hieronder als voorbeeld nemen!

Bron

Heb jij veel kleding in de kast hangen die je nooit aantrekt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50