Duizenden kinderen per jaar gewond in VS door loopstoeltje

Duizenden kinderen per jaar gewond in VS door loopstoeltje

Het ziet er onschuldig uit, een speelstoeltje waar je kindje zich lekker in voort kan bewegen. In Nederland wordt een loopstoeltje al jaren afgeraden, maar toch nog vaak verkocht. Er gebeuren nog altijd veel ongelukken mee.

Dat een loopstoeltje gevaar met zich mee kan brengen, blijkt uit Amerikaans onderzoek van The Research Institute at Nationwide Children’s Hospital in Columbus. In het recent gepubliceerde onderzoek staat dat er in de VS tussen 1990 en 2014 zo’n 231.000 baby’s onder de vijftien maanden op de eerste hulp terecht kwamen met verwondingen die waren opgelopen door het gebruik van een loopstoeltje.

Nek en hoofdwonden

Dat betekent dat er tijdens die periode gemiddeld 9000 kinderen per jaar gewond raakten. Negentig procent van de binnengebrachte kinderen had verwondingen aan hun nek of hoofd. Bijna driekwart van de kinderen was van de trap gevallen.

Meer dan een meter per seconde

Onderzoeksleider Dr. Gary Smith, zegt in TODAY dat kinderen in een loopstoeltje leren lopen voordat ze hier motorisch klaar voor zijn: “Ze lopen meer dan een meter per seconde in zo’n stoeltje. Zelfs de beste ouders die constant opletten, kunnen niet zo snel reageren”.

Hebben jullie een loopstoeltje thuis?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50