Drie kinderen geeft meeste stress

Drie kinderen geeft meeste stress

Heb jij drie kinderen? Dan heb je waarschijnlijk meer last van stress dan ouders die een, twee of zelfs meer dan drie kinderen hebben.

Uit onderzoek van Today Parents onder 7.000 moeders in de Verenigde Staten. Zo heeft een moeder van drie meer last van stress dan moeders die een, twee of zelfs meer dan drie kinderen hebben.

Lees ook
Waarom stress en moederschap hand in hand gaan

Wat veroorzaakt deze stress?

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat moeders hun stresslevel op een 8,5 zetten bij een schaal van 1 op 10 met 10 als de meeste stress. Maar waarom zijn ze zo gestrest? Het gaat om heel veel dingen: van geldzorgen, tot de juiste balans vinden tussen werk en gezin, tot het gevoel dat hun echtgenoten ook net kleine kinderen zijn die schreeuwen om aandacht.

Perfecte moeder

Maar de meeste stress wordt veroorzaakt door de druk die moeders op zichzelf leggen om de perfecte moeder te zijn.

Waar raak jij door gestrest?

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Maw: perfectionistische moeders, krijgen vaker 3 kinderen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50